TEYDER'in 54 öğrencisi SBS'de başarılı oldu

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TEYDER) açtığı kursa devam eden 54 öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) hedefledikleri okulu kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEYDER ile Turhal Belediyesi'nin katkılarıyla açılan okuma salonuna devam eden öğrencilerin tamamı sınavı kazanarak bir ilke daha imza attı. SBS'ye giren okuma salonunun 2 öğrencisi fen lisesini, 24 öğrenci Anadolu lisesini, 13 öğrenci Anadolu öğretmen lisesini, 13 öğrenci sağlık meslek lisesini ve 2 öğrenci de Anadolu öğretmen lisesini kazandı.

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Fidan, geçen yıl TEYDER'e devam eden 25 öğrencinin tamamının aldıkları eğitimin hakkını vererek iyi okullara yerleştiğini bu yıl 54 öğrenci ile bu başarının artarak devam ettiğini söyledi. Amaçlarının dershaneye gitmeye maddi imkanı olmayan öğrencilere eğitim imkanı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Fidan şunları söyledi: "Okuma salonumuz modern ve öğrencilerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Öğretmen arkadaşlarımız eğitimlerini akıllı tahtalarla vermektedir. Ben başarıda emeği geçen tüm öğrencilere, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederim."

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise sınavlarda başarı gösteren TEYDER öğrencilerini tebrik ederek, derneğe de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber