Eğitim-Sen Bakanı özür dilemeye çağıracak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in memurların grev ve toplu sözleşme hakkı alamamasının nedeninin sendikalar olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Başbakanlık merkez binası önünde toplanan 50 kişilik grup, Bakan Şahin ve AK Parti aleyhine slogan attı. İzinsiz gösteri yapan grubun dağılmasını isteyen polis, daha sonra açıklama yapılmasına izin verdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, burada yaptığı basın açıklamasında, kamu emekçilerinin Bakan Şahin'e en iyi cevabı önümüzdeki günlerde alanlara çıkarak, hizmet üretmeyerek ve işyerlerini terk etmeyerek vereceğini söyledi. Şahin'in kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını savunan Dinçer, "Şahin'in Eğitim-Sen ile ilgili olarak açıklamalarını talihsiz açıklama olarak nitelendiriyoruz. Yeni bir açıklamayla bu açıklamasını düzeltmesini istiyoruz. Bu sözler doğrudan yargılaması süren bir davaya müdahale anlamına geliyor. Pazartesi günü bizden özür dilemezse toplu görüşme masasını tıkayacağız" diye konuştu.

Şahin'in sendikaları tehdit ettiğini, aba altından sopa gösterdiğini ileri süren Dinçer, "Sizin gibi bakanları çok gördük. İlkeli ve kararlı bir biçimde yoluma devam ettik, bundan sona da devam edeceğiz. Kamu çalışanları böyle tehditlere pabuç bırakmayacaktır. Kamu emekçileri birilerinden icazet alarak değil, aldıkları kararları yaşama geçirmiştir.

Bakan Şahin daha önceleri yaptığımız görüşmelerde, hükümetin Eğitim-Sen'in kapatılma davasına duyarlı olduğunu ve bu davanın açılmasının talihsizlik olarak gördüklerini söylemişti. Ama bugün yaptığı açıklamalarıyla kendini ele verdi. Öyle görünüyor ki davanın arkasında AK Parti var. Bu örgütün geleneğini incele, kökenine bir bak. Sizin gibi kolay teslim olan, diz çöken, takiyyeci değiliz. Sizin istediğiniz gibi olmayacağız" şeklinde konuştu.

Dinçer, bir soru üzerine, Pazartesi günü yapılacak toplu görüşmelerin 4. turunda, Bakan Şahin'in kendilerinden özür dilememesi halinde yeni bir gündeme geçilmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Eylemci grup, daha sonra sloganlar atarak Başbakanlık binası önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber