Girişimcilik programında eğitim gören 52 kişi sertifika aldı

Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) ve KOSGEB'in ortaklaşa hazırladığı girişimcilik programında eğitim alan 52 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESOB ve KOSGEB'in ortaklaşa hazırladığı girişimcilik programı sertifika töreni düzenlendi. KESOB binası toplantı salonunda gerçekleştirilen törene KOSGEB Kastamonu Müdürü Nevzat Erol, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryakioğlu ile Ağaç İşleri Odası Birliği Başkanı Ergün Can katıldı.

Proje kapsamında eğitim alan 52 kişi sertifika almaya hak kazandı.

KESOB Başkanı Dursun Ergin, törende yaptığı konuşmada, girişimcinin toplumsal, ekonomik ve bilimsel gelişmeleri iyi anlayan, bu gelişmeleri kendi hedefi doğrultusunda yorumlayan kişi olduğunu belirtti. Başkan Ergin, şöyle dedi:

"En önemlisi, girişimci, belirlediği hedef için çalışmaktan vazgeçmeyen kişidir. Ülkemizde girişimcilik kavramının gün geçtikçe gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Girişimciliğin yaygılaştırılmasının ve geliştirilmesinin asıl amacı ilimize ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır. Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu katkıyı her geçen gün biraz daha artırmanın çabası içerisindeyiz. Özellikle de gelişmekte olan ülkelerin rekabet gücünün önemi her geçen gün artmaktadır. Dünyada yenilikçi ekonomi tanımı önplana çıkmıştır. Günümüz, yenilikçi ve bilgiye önem veren ekonomilerin yükselişine tanıklık etmektedir." dedi.

Ayrıca, Ergin, eğitime katılan herkesin Kastamonu'nun kalkınmasına ve gelişmesine hız kazandıracağını, girişimleriyle Kastamonu'da istihdamı güçlendireceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber