Kaçak avcıları 200 ile 400 lira arasında ceza bekliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, yeni av sezonunda belgesiz ve kaçak avlananlara 200 ile 400 TL arasında ceza verileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güngör, yasak avcılara yönelik 7 gün, 24 saat kesintisiz denetimler yapılacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, düzenlediği basın toplantısı ile yeni av sezonu hakkında bilgiler verdi. Yahya Güngör, 24 Mayıs'ta toplanan Merkez Av Komisyonu'nun 2012-2013 av döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin aldığı kararın 7 Haziran'da yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Yahya Güngör, Bursa Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Bursa-Bilecik ve Yalova'da 1. grup av kuşları (bıldırcın ve üveyik), IV. grup av kuşları (alakarga-küçükkarga-ekinkargası-karaleşkarga ve saksağan) ve II. grup memeli av hayvanları (yaban domuzu ve çakal) avının 18 Ağustos Cumartesi günü başladığını bildirdi.

Avlanma Merkez Av Komisyonu'nca belirlenen av günleri çarşamba-cumartesi-pazar ve resmi tatil günlerine ek olarak 2012-2013 av sezonunda yaban domuzu avının salı günü de yapılabileceğini anlatan Güngör, ?2012-2013 av sezonunda tespit olunan av limitleri; göç hayvanlarından olan bıldırcın 10, üveyik 8, alakarga bir, saksağan, küçükkarga, ekinkargası ve karaleşkargasının 15 adet, memeli av hayvanlarından yaban domuzu 2 adet ve çakalda ise bir adet ava izin veriliyor.? dedi.

Bursa'da 8 bin 500, Bilecik'te 1500, Yalova'da ise 900 kişinin avcılık belgesi sahibi olduğunu anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, ?Türkiye genelinde yaklaşık 130 bin kişinin avcılık belgesi sahibi olduğunu düşünürsek, bölge müdürlüğümüzdeki avcıların Türkiye genelinde yüzde 8,4 dolayında olduğu görülüyor.? bilgisini aktardı.

Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararına aykırı hareket eden yasa dışı avcılıklarla mücadeleyi müdürlük olarak yürüttüklerini anlatan Bursa II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, ?Gece gündüz demeden 7 gün, 24 saat boyunca ekiplerimizce kontrollerimiz sağlanıyor. Kontrol ve denetim sıklıkları sayesinde belgeli avcı sayımızın yüksek olması doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor.? diye belirtti.

Yasa dışı avlananlara müdürlük olarak idari para cezası uygulayacaklarının altını çizen Güngör'ün açıklamasına göre, belgesiz avcılık yapanlara 406 TL, belirlenen limitler dışında avlananlara 270 TL ve yasak sahada avlananlara 474 TL ceza verilecek. Ayrıca yasa dışı avlananların av hayvanlarına el konulup, bakanlığın belirlediği oranlarda hayvan başı olarak tazminat cezası uygulanacak. Bıldırcın ve üveyik için 300 TL, keklik için 350 TL, yaban domuzu için 300 TL ve çakal için 200 TL gibi ceza uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber