Sincan üretici pazarlarında her şey doğal

Sincan'da kurulan üretici pazarları hem sağlıklı hem ucuz olması nedeniyle Sincanlıların ilgisini çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, katkısız, dalından yeni koparılmış meyve ve sebze tüketmek isteniyorsa aranılan ürünün Sincan üretici pazarlarında bulunabileceği ifade edilerek şöyle denildi: "Halk arasında 'köylü pazarı' olarak da bilinen üretici pazarları haftada iki gün kuruluyor ve büyük rağbet görüyor. Son yıllarda artan hormonlu ürün tartışmaları vatandaşın aklında soru işaretleri bırakırken, Sincan Belediyesi, üreticiyi direk tüketiciyle buluşturarak bu soru işaretlerini gidermeye çalışıyor. Köylerde üretilen ürünler Sincan Belediyesi'nin kurduğu köy ürünleri pazarlarında direk tüketiciyle buluşuyor."

HAFTADA İKİ GÜN

Dalından yeni koparılmış sebze ve meyveler Sincan'daki üretici pazarları sayesinde sofraya geliyor. Salı ve Cuma günleri kurulan pazarda sebze ve meyveler toplandığı gün ya da toplandıktan en geç bir gün sonra tüketiciye sunuluyor. Küçük çapta üretim yapan üretici sertifikalı köylülerin kendi tarlalarında yetiştirdikleri ürünlerinin satıldığı pazarlar, bilinçli tüketicilerden ilgi görüyor.

ANKARA'NIN HER YERİNDEN MÜŞTERİSİ VAR

Köylü pazarları sadece Sincan'dan değil Ankara'nın dört bir yanından müşteriye sahip. Bu da üreticiyi memnun ediyor. Arada herhangi bir aracı olmadan sunulan ürünlerin fiyatı diğer pazarlara göre de ucuz olduğu vurgulanıyor. Böylece vatandaşlar hem daha sağlıklı hem de daha ucuz sebze ve meyve alabiliyor.

Vatandaşların doğal ürün tüketmeleri için gayret ettiklerini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediye olarak doğal sebze ve meyve üreten vatandaşları desteklediklerini vurguladı.

Sincan Belediye Başkanı Tuna; pazarlar sayesinde hem küçük üretici kazanıyor hem de vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürünler tükettiğini belirterek "Halkımızın daha sağlıklı ürünler tüketmeleri için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Pazarların bu denli rağbet görmesi bizleri de ziyadesi ile memnun ediyor" ifadesini kullandı.

MEYVEDE KURT VARSA DOĞALDIR

Doğal ürünle ilaçlı ürünü ayırt etmek çok kolay değil. Sincan üretici pazarlarındaki satıcılar vatandaşa bu konuda bazı püf noktaları da öğretiyor. En çok ilaçlamanın domates, salatalık, patlıcan ve fasulye de olduğunu ifade eden üreticiler, ürün

seçilirken özellikle şekline bakılmasını öneriyor.

Yenikentli üretici olan Halil Taşdemir de,

"Bu ürünleri kendi bahçemde yetiştiriyorum. Ben ilaç falan bilmiyorum, hayatımda hiç kullanmadım. Dalından toplar toplamaz pazara getirdim. Bu pazardaki her ürünü gönül rahatlığıyla tüketiciler satın alabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber