Malatya'da esrar ve sahte para ele geçirildi

Malatya'da, esrar ve sahte para ele geçirilirken, olayla ilgili dört kişi yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "155 polis imdat hattını arayan bir şahsın Adana plakalı araç içerisindeki şahısların piyasaya sahte para sürmeye çalıştıklarını ihbar etmesi üzerine, Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda araç yakalandı. Araçta bulunan 3 şahıs kendilerini A.B., M.E. ve Ş.E. olarak tanıtarak nüfus cüzdanı ibraz etmişlerdir. 4. şahıs ise başka bir vatandaş adına düzenlenmiş sürücü belgesi ibraz etmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, arama kararına istinaden araçta yapılan aramada aracın arka koltuk paspası üzerinde kağıda sarılı vaziyette 10 gram kubar esrar, aracın arka bagaj kapağı iç döşemesi ile kapak arasında sahte olduğu değerlendirilen 36 adet 200 TL'lik banknot ele geçirilmiş ve şahıslar gözaltına alınmıştır" denildi.

Şahıslarla ilgili gözaltı işlemleri sırasında sürücü belgesi ibraz eden şüphelinin çelişkili cevap vermesi üzerine yapılan araştırmada şahsın gerçek kimliğinin H.O. olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden A.B., M.E., Ş.E. ve H.O. hakkında parada sahtecilik suçundan yasal işlem yapıldı.

Ele geçirilen 10 gram esrar maddesiyle ilgili şüpheliler A.B ve M.E. hakkında uyuşturucu madde bulundurmak suçundan yasal işlem yapıldı.

H.O. hakkında, resmi belgede sahtecilik suçundan yasal işlem yapıldı.

Şüphelilerin, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde de piyasaya sahte para sürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin suçta kullandıkları araca el konuldu. 36 adet sahte 200 TL'lik banknotlarla ilgili Malatya Merkez Bankası Müdürlüğünden alınan ekspertiz raporunda sahte paraların iğfal yeteneğinin yüksek olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin adli makamlara sevk edilecekleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber