Bu gümrükçüleri derhal meslekten atın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 07:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca görevlendirilen 3 gümrük başmüfettişi, İstanbul'da gümrüklere yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 gümrükçü hakkında, devlet memurluğundan ihraç, kınama, aylıktan kesme ve geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma cezaları talep ettiği ortaya çıktı.

7 Ocak 2011'de yapılan operasyonda İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü L. E., AHL Gümrük ve Kargo Müdürü H. E.'nin de arasında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Operasyonla birlikte idari soruşturma için Gümrük ve Ticaret Başmüfettileri Mehmet Sağlam, Gökhan Terzi ve Muhammet Ali Baylan'ı görevlendirildi. Bu süreçte L. E. tahliye oldu ve görevden alındı. H. E. tutuklu kalırken, diğer sanıklar da tahliye oldu.

Müfettişler, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü L.E. ve Gümrük Muhafaza Müdürü C.C.'nin, iddia edilen suç örgütünün faaliyetlerini önleyici tedbirlerin alınmasında gerekli dikkat ve özeni göstermedikleri gerekçesiyle 'aylıktan kesme'yle cezalandırılmalarına, Gümrük Müdürü H. E., Şef N. Ç. ve 23 gümrük memuru ve muayene memuruna 'devlet memurluğundan çıkarma' cezası isterken, 4 gümrük müşaviri ve 1 gümrük müşavir yardımcısının da 'meslekten çıkarma', 2 gümrük müşaviri ve 1 müşavir yardımcısına 'geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma'yla cezalandırılmasını talep etti.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber