Kırcami için Kentsel Tasarım Projesi ihalesi yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kırcami bölgesinin imar sorununu çözüme kavuşturmaya yönelik Kentsel Tasarım Projesi için ihale yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisi'nde gerçekleştirilen Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesi ihalesine 2 firma teklif sundu. Komisyona dosyasını veren ancak ihaleye katılmayan Güneş-Kent Mimarlık Mühendislik şirketi 142 bin 500 liralık yazılı teklifte bulunurken, Plar Planlama Şirketi ise 137 bin 500 liralık teklif sundu. Plar Planlama Şirketi, daha sonra teklifini 135 bin liraya düşürdü. İhale, yapılacak incelemenin ardından sonuçlandırılacak.

Yerleşime açılması planlanan Kırcami bölgesinin imar planlarının hazırlanmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereği, bölgenin tarım dışı kullanımı amacıyla başvuru yaptıklarını hatırlattı. Türkiye'de ilk kez uygulanan bir yöntemle Kırcami için Kavramsal Tasarım Projesi ihalesi yaptıklarını söyleyen Başkan Akaydın, bin 573 hektar büyüklüğündeki alanın planlanmasına yön verecek ilke ve stratejilerin oluşturulması amacıyla Kentsel Tasarım Projesi ihalesi yapıldığını kaydetti. Akaydın, ihalenin sonuçlanmasının ardından alan firmaya projeyi bir ayda hazırlama süresi vereceklerini açıkladı. Akaydın, yüklenicinin teknik şartnamede belirtilen nitelikte hazırlaması şartıyla 4 alternatif proje sunması gerektiğini de vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber