BEÜ, Ahlat'ta kurduğu çini atölyesine Yrd. Doç Dr. Tahsin Parlak'ın ismini verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Ahlat Kültür Merkezi'nde açtığı çini atölyesine geçen yıl vefat eden Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Tahsin Parlak'ın ismini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahlat'ta çiniciliğin eskisi gibi hayat bulmasına öncülük eden Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak anısına yapılan çini atölyesinin açılışını Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban yaptı.

Burada bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Ahlat'ta çiniciliğin yeniden hayat bulması için büyük çabalar sarf eden ve yakın zamanda vefat eden Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak'ı bir kez daha şükranla andıklarını söyledi. Çoban şöyle konuştu; ?Tahsin hocamız çiniciliğin yeniden canlandırılması hususunda Ahlat'ta güzel bir ekip kurdu. Biz de bu atölyelerin makinelerinin bir bölümünü satın aldık, bir bölümünü de hibe olarak getirttik. Temizlik malzemelerini de proje ortağımız olan Ahlat Kaymakamlığı karşıladı. Hemen bu çiniciliği hayata geçirmeye başladık. Ben bu emeğinden dolayı bugün aramızda olmayan rahmetli hocama cenabı haktan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Allah mekanını cennet etsin.?

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise geçen yıl vefat eden Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak'ın Ahlat'ta çinicilik konusunda emeklerinin büyük olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Doğru, Parlak'ın ismini yaşatmak adına kurulan çini atölyesine ?Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak Çini Atölyesi? ismini verdiklerini söyledi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber