Bursa'nın ilk Vakıf Üniversitesine büyük ilgi

Cem Şan - Bursa'nın ilk vakıf üniversitesi olan Orhangazi Üniversitesi, ilk kayıt yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursalı bir grup müteşebbis tarafından bu yıl kurulan ve yeni akademik yılda ilk defa öğrenci alan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Recep İleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bilgi, yöntem ve teknoloji üretip, insanlığın bilimsel, sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla öğretim hayatına başladıklarını söyledi.

İleri, Türkiye'de 65'i vakıf olmak üzere şu anda rektör atanmış 168 üniversite bulunduğunu, 65 vakıf üniversitesi arasında 9 tanesinin bu yıl yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirterek, "Üniversitemiz, bu 9'un içinde en yenisi olarak yüzde 100 doluluğa ulaşmış oldu. Gerçekten bu büyük bir başarı. Bu başarının sadece bu yılda kalmayıp, gelecek yıllarda da sürmesini istiyoruz" dedi.

Tercih döneminde, Bursa ve diğer illerde yoğun tanıtım kampanyası düzenlediklerini dile getiren İleri, "240 kişilik kontenjan ilk yılda büyük rağbet görüp, doldu. Öğrencilerin puanları oldukça iyi seviyede. Bizim, '240 bin öğrenciye tanıtım yapacağız, içinden 240 öğrenciyi alacağız' şeklinde sloganımız vardı. Bunun çok daha fazlasına tanıtım yaptık. Çevre illere hatta Kıbrıs'a kadar tanıtımlar oldu. Bizi tercih edenlerin 205'i Bursa ve ilçelerinden. Diğer 35 öğrenci ise Türkiye'nin 13 farklı bölgesinden ve Kıbrıs'tan gelecek" diye konuştu.

-"Tecrübe paylaşım seminerleri düzenleyeceğiz"-

Prof. Dr. Recep İleri, üniversite ile sanayi iş birliğini çok önemsediklerini, üniversite olarak çarşamba günleri tüm programlarını boşaltıp, öğrencilere tecrübe paylaşım seminerleri düzenleyeceklerini bildirdi.

Seminerlerde, alanında tecrübeli kişilerin deneyimlerini öğrencilerle paylaşmasını sağlayacaklarını belirten İleri, "Google ya da kitaplarda yazmayan tek şey tecrübedir. O halde bu tecrübenin genç nesillere aktarılması çok önemli. Bilgi artık dijital dünyada, dört duvar arasından çıktı. Öğretim üyesi ve idari kadromuzla bütün öğrencilerimizi 21. yüzyılda iş arayan insan tipi değil, iş kuran insan tipi olarak yetiştirmek istiyoruz. Bazısına zorunlu bazısına da seçmeli olmak üzere girişimcilik dersleri koyduk" diye konuştu.

İleri, girişimciliğin artık önemli olduğunu, öğrencilerin mezun olduklarında girişimci olmaları gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bursa buna çok uygun. Bursa, açık bir laboratuvar demek. Öğrencilerimiz Bursa'da okuyacakları için çok şanslı. Bunu önümüzdeki yıllarda göreceksiniz. Yabancı öğrenci almaya başlayacağız. Bir gün bakmışız, Türkiye'nin 81 ilinden, dünyanın birçok ülkesinden öğrenci gelecek. Yabancı öğrencilerimiz de mezun olunca, Bursa ile işbirliği yapacaklar."

-"Türkiye'de işsizlik diye bir sorun yok aslında..."-

Prof. Dr. İleri, öğrencilerin mezun olduktan sonra dünyada önemli görevler almalarını ve insanlığa faydalı olmalarını ümit ettiklerini söyledi. "Biz onları sadece öğrenci olarak görmüyoruz. Gelecekte boşlukları dolduracak, katma değer katabilecek aktörler olarak görüyoruz" diyen İleri, şunları kaydetti:

"Niçin yeni bir üniversite Bursa'da açıldı-' diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki, hep beraber büyüyen Türkiye'nin yollarını açıyoruz. Eğitim çok önemli bir konu. Bizim ülkemizin insanı inanılmazları başarıyor. Çok dil bilmemesine rağmen dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor. Bunun da lokomotifi Bursa. O halde biz öğrencilerimizi daha donanımlı kılarsak dünyanın her yerinde olabiliriz. Donanımlı insanlar yetiştirmeliyiz. Çalışkanlık, dürüstlük, iş bilmek çok önemli bir şey. Türkiye'de işsizlik diye bir sorun yok aslında. Mesleksizlik sorunu var. O halde biz, öğrencilerimize mesleki donanımı verirsek, Türkiye'de ve dünyada işsizlik olmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber