Lösemili çocuklar UÜ hastanesinde, yakınları ise LÖDER'de rahat etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, hayırsever işadamı Sabahattin Gazioğlu tarafından yaptırılan Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harput, bir yıl içinde 2 binin üzerinde hasta yakınının konukevinde barındığını söyledi.

Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin bölgeye hitap eden Bursa'da büyük bir açığı kaphattığının altını çizen Vali Harput, hayırseverleri ?çoçuk onkoloji merkezi' yaptırmaya çağırdı. Ziyarette Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adalet Meral Gümüş, Konukevi Müdürü Filiz Çoraklı ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. 1 yıl önce açılan Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi, Uludağ Üniversetesi (UÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi gören lösemi hastası çocuklar ve ailelerinin tedavi sırasında kalacak yer sıkıntısına derman oldu.

Konukevinde incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, "Bugün hayırsever vatandaşımız Sabahattin Gazioğlu'nun annesi adına lösemili hastaları ve yakınlarının barınmaları için yaptığı konuk evindeyiz. Gerçekten bir yıl oldu açılalı bu konuk evi, özellikle şu anda burada misafirimiz bulunan bu insanları görünce daha da duygulandım ve gururlandım." dedi.

Yapılan bu hizmetin sadece Bursa değil, bölge içinde çok önemli olduğunun altını çizen Vali Şahabettin Harput, "lLösemi hastalığının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Uzun süreli bu hastalığın tedavisi için Bursa'nın köyleri ve kasabalarından veya Çanakkale, Yalova, Kütahya ve Bilecik gibi kentlerden de gelen hastalar üniversitede iken, yakınlarının otel yada başka yerlerde maddi ve manevi bakımdan perişan vaziyette kalmaları sıkıntı oluyordu. Ayrıca bu durumda hastaları ile ilgilenemeyip, yeterince alaka ve zaman ayıramamaları büyük bir boşluktu. Bu nedenle bu mekan büyük bir ihtiyaçtı." şeklinde konuştu.

Konukevinin yapılmasının hasta yakınlarını da büyük bir sıkıntıdan kurtardığının altını çizen Vali Harput, "Hastalarımız büyük bir mutluluk duydular bu hizmetten. Bende bu hizmeti gerçekleştirdiği için bugün bir kez daha gıyabında değerli Sabahattin Gazioğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hizmeti yürüten ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Bu hizmet ülkemize örnek oldu." şeklinde devam etti.

BURSA'YA ÇOCUK ONKOLOJİ MERKEZİ GEREKİYOR

Bir yıl içinde 2 binin üzerinde hasta yakınının konukevinde barındığını bildiren Vali Şahabettin Harput, "Bu güzel bir hizmeti takdirle anarken, sadece kendisine değil, bölgesine ve hatta Türkiye'ye hitap eden Bursa gibi bir şehirde bir başka hizmetin de eksikliğini hissediyoruz. İnşallah bir Sabahattin Gazioğlu daha çıkar o boşluğu da doldurur. O boşlukta; Bursa'mızda maalesef özellikle çocuk onkolojisi adına bir onkoloji merkezimiz yok. Bu büyük bir ihtiyaç." şeklinde çağrıda bulundu.

Bu tür bir onkoloji merkezinin özellikle çocukların tedavi, kontrol ve takibinin yanında, kemik iliği naklinin de büyük bir açığı kapatacağına dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle bir hizmet Samsun'da var, İzmir'de var, Ankara'da var ama Bursa'mızda yok. Ben bu vesile ile hayırsever vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum; umuyorum böylesine bir hayırlı hizmeti bir başka hayırseverimiz; ?Sayın Valim onu da ben yaptırayım' diyerek bize gelir. Yeni bir çocuk onkoloji merkezi ve kemik iliği merkezini de Bursa'mıza kazandırırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber