İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Apaydın kampına girişine izin verilecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Suriyeli askerlerin kaldığı Apaydın Kampı'na giriş için bugün Dışişleri Bakanlığı'na başvuracağını, iznin de bugün çıkacağını ve üyelerin ne zaman isterlerse bölgeye gidebileceklerini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile istişare ederek bu talebi olumlu karşıladıklarını belirten Davutoğlu, ??TBMM'nin ilgili komisyonu ve sorumluluk içinde davranacağına inandığımız bütün o komisyon üyelerinin, Apaydın Kampı dahil her yere ulaşımları sağlanabilir." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriyeli mültecilerle ilgili toplantısına katılmak üzere Ankara'dan hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. CHP'li bazı milletvekillerinin Apaydın Kampı'na girişine izin verilmemesiyle ilgili soruya karşılık Davutoğlu, CHP'li milletvekillerinin son taleplerinin bir emrivaki şeklinde yapıldığını belirtti.

Apaydın kampına giriş konusuyla ilgili son gelişmelerin üzücü tartışmalar olduğunu belirten Davutoğlu, "Her şeyden önce bazı konuların siyasi mülahazaların ötesinde tutulması lazım. Bu konuda, özellikle insani konularda, Türkiye'nin milli menfaatleri, uluslararası itibarı söz konusu olduğunda siyaset üstü bir yaklaşım benimsemek hepimizin görevi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber