Üniversite camii inşaatı hızla yükseliyor

EYYÜP KÜÇÜK | ADIYAMAN - 29.08.2012 13:56 Adıyaman Üniversitesi Cami ve Külliye Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde merkez kampüsünde yaptırılan caminin inşaatı devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampüste tahsis edilen 10 bin metrekarelik alanda 750 metrekare oturuma sahip olan camide bodrum katı dahil toplam 4 bin kişi ibadet edebilecek. İnşaat çalışmaları aralıksız devam eden cami, 2 yıldan az bir sürede tamamlanarak ibadete açılacak. Osmanlı mimarisi stilinde yaptırılan camii 28 metre yüksekliğinde çift minareli olacak. Bodrum, zemin kat ve mahfelden oluşan camide ayrıca şadırvan ve külliye de bulunacak. Sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının desteği ile yaptırılan camii inşaatı tamamlandığında Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne tahsis edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, her geçen gün öğrenci sayısı artan üniversitede öğrenci ve personelin ibadetlerini daha rahat bir ortamda eda edebilmeleri için yaptırılan caminin bodrum katının tamamlanma durumuna geldiğini belirtti. Pınarbaşı, katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber