Elini salça makinesine kaptırdı, tarlada nasıl çalışacağının telaşına kapıldı

Adana'da elini kaptırdığı salça çekme makinesiyle hastaneye kaldırılan 4 çocuk annesi Meryem Karataş'ın (31) sol elinin iki parmağında ağır zedelenme oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay Merkez Yüreğir ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Salça çektiği makineye elini kıstıran kadın, yakınları tarafından önce Devlet Hastanesi'ne daha sonra Özel Ortadoğu Hastanesi'ne sevk edildi. Karataş, burada doktorlar tarafından uyutularak, eli makinenin içinde çıkartıldı.

Şanlıurfa'dan Adana'ya göç eden 4 çocuk annesi Meryem Karataş, evde kışlık salça çekme işlemini bitirdikten sonra makinenin içinde bir şey kalmasın diye temizlik amaçlı domates kattığını belirterek, gerisini şöyle anlattı: ?Domatesin biri makinenin içine tüm olarak düştü. Almak isterken, elimi makinenin merdanelerine kaptırdım. Düğmeye basıp, durdurdum. Ama elimi içinden çıkartamadım. Komşular yardım etti. Ambulans erken gelmediğinden dolayı, araçla Devlet Hastanesi'ne getirildim. Burada müdahale yapılamadan, ikinci bir hastaneye sevk edildim.?

"BU PARMAKLARLA TARLADA NASIL ÇALIŞIRIM?"

Sol elindeki üç parmağın kopmadığını, ancak ciddi hasar gördüğünü ifade eden Karataş, bu tür kazaların tekrarlanmaması için salça çeken bayanların dikkatli olmasını tavsiye etti. Karataş, ?Kimse benim gibi dalgınlık göstermesin; domatesi makineye katarken, elini kaptırmasın.? uyarısında bulundu.

Ayşe (12), Emine (11), Mahmut (9) ve Tahir (6) adında dört çocuğunun olduğunu, eşi Hüseyin Karataş ile tarlalarda çalışarak geçimlerini sağladıklarını belirten Meryem Karataş, Vali Hüseyin Avni Coş'tan yardım istedi. Karataş, şunları söyledi: ?Maddi durumumuz çok zayıf. Kirada oturuyoruz. Üç çocuğum okula gidecek. Tarlada çalışıyoruz. Güç geçim yapıyoruz. Eşime iş imkânı verilse iyi olur. Başıma böyle bir kaza geldi. Bundan sonra bu parmaklarla çalışamam. Valimizin ve diğer yetkililerin desteğini bekliyorum.?

DOKTORDAN KADINA İYİ HABER: SAKAT KALMAYACAK

Uzm. Dr. Ahmet Bülbül, Uzm. Dr. İlhan Sarı'nın da aralarında bulunduğu ekiple yaralı kadına müdahale eden Opr. Dr. Muhsin Dursun ise CANKUR ekiplerinin yardımıyla Meryem Karataş'ın elini salça makinesinin içinden çıkardıklarını söyledi. Kadının dört parmağının dişliler arasında ezildiğini aktaran Dursun, ?Hastamızı önce uyuttuk. Daha sonra hastamızı CANKUR'dan da destek alarak dört parmağını makinede sıkıştığı yerden çıkardık. Özellikle iki parmak kopmak üzereydi. Bu parmakları ameliyatla diktik, kırıkları topladık. Şimdi genel durumu iyi. Hastanede takip ediyoruz. Kadını inşallah sakat kalmadan iyileştiririz. Bir aydan sonra fizik tedaviye başlarız. O zaman iyice toparlanır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber