Atlantik Eğitim Kurumları Ümitköy ve Çukurambar'da eğitime başlıyor

Ankara eğitim faaliyetlerini sürdüren Atlantik Eğitim Kurumları, yeni okullarıyla artık Ümitköy ve Çukurambar'da da hizmet verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2003 yılında İncek Kampüsü'nde Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi statüsündeki iki okuluyla eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Atlantik Eğitim Kurumları, yeni hamleler ve yeni okullarıyla sektördeki atılımlarını sürdürüyor.

Başarıları ve atılımlarıyla son yıllarda sık sık ülke gündemine gelen Atlantik Eğitim Kurumları, bünyesinde bulunan Burç Çocuk Akademileri (5 şube), Atlantik İpek İlkokulu, Atlantik İlköğretim Okulu, Atlantik Nevin Gökçek Liseleri ve Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri'ne ek olarak bu yıl; Ümitköy'de, Atlantik H.Sabri Baday İlköğretim Okulu, Çukurambar'da Atlantik İlkokulu' ile hizmet ağını genişletti. Yeni açılacak okullarda başlayan kayıtların sürdüğü bildirildi.

Atlantik Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhan Yerli, yeni atılımlar ve yeni çalışmalarla ilgili olarak, ?Hizmete başladığımız yerlerde büyük bir ilgiye karşılaşıyoruz. Çukurambar ve Ümitköy'de de çok yoğun talepler oluştu. Buradaki öğrencilerimiz de Atlantik'in güvenli dünyalarındaki yerlerini alsınlar istedik ve etraflı çalışmalarımızı başlattık. 2012?13 eğitim öğretim yılında bu iki beldemizde de hizmete başlıyoruz. Kayıt çalışmaları başladı, yoğun bir şekilde devam ediyor.?

Genel Müdür Yerli, kurumlarında her kademede yeni programlar uygulayacaklarını da ifade ederek şunları söyledi: ?Uygulayacağımız yeni programlar (IBO) programları. Yani, Uluslararası Bakalorya Programları. Kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya oluşturmak isteyen, sorgulayan bilgili ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor bu programlar. Bu programları merkeze alarak, dünya vatandaşı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu organizasyonlar, uluslararası geçerliliği olan üstün eğitim programları sunuyorlar. Ayrıca, bu organizasyonlar, öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasına imkân sağlayan, çeşitli ulusal sistemlerin en iyi araştırma ve uygulamalarından bir sentez sunan, gelişmiş programlar çerçevesidir. Öğrencilerimiz bu yolla, milli değerler ile evrensel değerleri harmanlayarak daha donanımlı yetişeceklerdir.?

İlhan Yerli, Ümitköy'deki okullarının; S.Saltoğlu Bulvarı 2710. Sokak'ta hizmet vereceğini, Çukurambar'da açılacak okullarının ise, 1464. Cadde'de hizmete başlayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber