TSK komuta kademesi, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile Ankara garnizonunda görev yapan tüm general ve amiraller, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile beraberindekiler, tören yolunda yürüyerek Milli Mücadele'de görev alan komutanların isimlerinin yazılı olduğu anısal duvara çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra şeref defterini imzalayan Orgeneral Özel, şu ifadelere yer verdi: ?Değerli devlet büyüklerimiz, İstiklal Savaşı'nın kahraman komutanları ve aziz şehitlerimiz; Sizler, her karışının diyeti kanla ödenen kutsal vatan toprağını paha biçilmez kılan ve aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan ve bayrak sevgimizin sembolleşen abidelerisiniz. Bu bilinç ve yüksek ruhla hareket eden silahlı kuvvetlerimiz, tarihten gelen sorumluluk duygusu, gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyen eğitimli personeli ve modern yapısıyla daha güçlü bir Türkiye için yüce milletimizin hizmetinde çalışmalarını sürdürmektedir. Silahlı Kuvvetlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de sizlerden devraldığı kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, aziz milletimizin birlik ve beraberliğini korumaya ve şanlı al bayrağımızı yurt içinde yurt dışında görev aldığı her yerde gururla dalgalandırmaya devam edecektir. Sizler, Türk milletinin gönlünde ve hafızasında müstesna yerini almış aziz kahramanlarımızla daima saygı ve övgüyle anılacaksınız. Huzur içinde yatın, ruhlarınız şad olsun.?

Orgeneral Özel, şeref defterini imzaladıktan sonra kuvvet komutanları ile Milli Mücadele'de görev alan komutanların mezarlarını ziyaret etti ve karanfil bıraktı.

Tören, komutanların fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber