Gümüşhane'de tabiat parklarına ziyaretçi akını

Gümüşhane'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürlüğü kontrolünde ki tabiat parkları ve ören yerleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi sorumluluklarında olan Limni Gölü Tabiat Parkı ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkına Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiğinin gözlendiğini belirten Şube Müdür Vekili Yakup Atıcı, tatil süresince binlerce kişinin ziyaret ettiği parkların havaların mevsim normallerinde seyretmesi nedeniyle artarak devam ettiğini söyledi.

Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak vakit geçirmek isteyen vatandaşların, Bakanlık tarafından tesis edilen günübirlik kullanım alanlarına ilgi gösterdiğini belirten Atıcı, şehirde yaşayan insanlar için ormanların cazibe merkezleri olmakla birlikte korunan alanlarda orman içi dinlenme yerlerinin bu yönüyle insanların beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu rol oynadığını dile getirdi.

Atıcı, Türkiye genelinde tabiat parklarının kurulmasının sebebinin hem korumak hem de yeşile olan ihtiyacını gidermek olduğunu belirterek, ailesi ile de hoşça vakit geçirmek isteyen herkesi buralara davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber