KTB'nin tiyatro kursu kayıtları başladı

Antalya'da Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KTB)'nun, 2012-2013 dönemi tiyatro kursu kayıtları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz sezon 4 ayrı oyun sahneleyen KTB, oyuncu olmak isteyenlere ücretsiz düzenlediği kursla ücretsize eğitim alma imkanı sunuyor. KTB, geçtiğimiz yıl 127 kişinin başvurduğu ve 65 kişinin mezun olduğu tiyatro kursunun dördüncüsünü düzenliyor. Kepez'de oturanların yanı sıra Antalyalı tiyatro severlerin de katılabileceği kursa başvurular kabul edilmeye başlandı. Kursa katılmak isteyenler, Sakarya Bulvarı'ndaki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde hizmet veren KTB'ye 3 Ekim tarihine kadar başvurabilecek. Başvuru süresinin tamamlanmasından sonra kayıt yaptıranlar arasında ön mülakat yapılacak ve kursa katılacak adaylar belirlenecek.

KTB'nin, ücretsiz tiyatro kursu 32 haftadan oluşan 240 saatlik bir eğitim programını içeriyor. Eğitim programı; sahne bilgisi, oyunculuk, tiyatro teknikleri, diksiyon, Türk ve dünya tiyatro tarihi ve şan derslerinden oluşuyor. Kursiyerlere tiyatro eğitimi; uzman müzik eğitimcileri, drama liderleri ve tiyatro sanatçıları tarafından verilecek.

KTB Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli kursiyerlerin eğitimlerini dönem sonu Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahneleyecekleri bir oyunla tamamlayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber