İş-Kur ve Superonline, 17 genci iş sahibi yaptı

Çalışma ve İş-Kur İzmir İl Müdürlüğü ile Onur Doğan Turkcell Superonline Bilişim Hizmetleri arasında imzalanan protokolle kurs gören 17 genç, aldıkları eğitimle iş sahibi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diploma töreninde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Siyasetçiler olarak en fazla karşılaştığımız istek iştir. 'Ne iş yaparsınız?' diye sorduğumuzda ise her işi yapacakları şeklinde yanıt alırız. Burada adaletli davranarak, bu sistemi siyaset dışı bırakmak zorundayız. Bizler de iktidarda olduğumuz sürece bunu halletmeye çalışıyoruz. İşsizlik oranını yüzde 14'lerden yüzde 8'lere indirdik. Bugün bu küçük bir adım, bir başlangıç. Bundan belki Türkiye'de birçok kişin haberi yok. Bunu yaymamız, herkesi haberdar etmemiz lazım." dedi.

İş-Kur İl Müdürü Kadri Kabak da çağın en önemli probleminin işsizlik olduğunu belirterek, "İzmir'de 4 bin 60 kişiye iş kazandırdık. Bu program çerçevesinde işletmecimiz Onur Doğan ve Turkcell Superonline'a teşekkür ediyorum. Yaklaşık 17 kişiyi işe alarak yükümüzü biraz olsun hafiflettiler. Şu anda Türkiye'de işsizlik rakamları aşağı doğru çekilmektedir." diye konuştu.

Daha sonra söz alan Onur Doğan Bilişim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Onur Doğan ise "Gelişen piyasa koşullarında bugün işsizliğin yerini, kalifiye çalışan bulamama aldı. İmdadımıza, hükümetimizin işgücü yetiştirme programları yetişti. Bugün burada diplomasını alan arkadaşlarımın her biri, yeni bir meslek sahibi olup Türkiye'deki işsizlik hanesinden yaklaşık 20 kişiyi düşürdü. İş-Kur'un bu kurslarının, kalifiye eleman yetiştirmede bize sağladığı katkı çok büyük. Bu programlarla işe aldığımız kalifiye elemanların maliyetleri düşük, dolayısıyla ekonomiye katkımız daha büyük oluyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber