Sivas'ta 12 tesisin temelini 3 bakan atacak

Sivas'ta 1 Eylül Cumartesi günü 12 tesisin temeli atılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Su İşleri'ne ait gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinin temel atma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetinin Sivas'a yaptığı yatırımların, hızla ve artarak devam ettiğini belirterek, "Bu kapsamda, Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza bağlı Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğümüz, Sivas'ta bir takım yatırımların temelini atacak. Temel atma törenimiz 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda Cumartesi günü saat 10.30'da Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilecektir." dedi.

Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü'nün yapacağı yatırımlar ve maliyetleri hakkında bilgi veren Kuru, 4 adet sulama projesi, 4 adet gölet ve 4 adet taşkın koruma toplam maliyetinin 133 milyon lira olup, 235 bin 880 dekar tarım arazisinin bu yatırımlarla birlikte sulanacağını ifade etti. Burhanettin Kuru, yapılacak 12 yatırım projelerini ise şöyle sıraladı:

"Şarkışla Karacaören Göleti, Yıldızeli Çağlayan Göleti, Yıldızeli Topulyurt Göleti, Kangal Çat Köyü Göleti, Pusat Özen Sulaması 2. Kısım, Hafik-Zara Sulaması, Şarkışla Kanak Sulaması, Şarkışla Karacaören Göleti Sulaması, Kangal Havuz Beldesi 2. Kısım Taşkın Koruma, Merkez Mescitli ve Ulaş Kovalı Köyleri Taşkın Koruma, Koyulhisar İlçe Merkezi Gönenli Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma, Gölova Akçataş Köyü Taşkın Koruma projeleri."

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, 1 Eylül 2012 Cumartesi günü 3 bakanı karşılamak ve temel atma törenine katılmak için saat 10.30'da Sivaslıları, 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'na davet ederek, "Bu tören, inşallah şölen havasında geçecek ve Sivas'a gelecek yeni yatırımların da habercisi olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber