Nazilli'de trafik sorunu çözüme ulaşıyor

Nazilli Trafik Komisyonu'nun aldığı kararı uygulayan Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, trafik sıkışıklığı yaşanan yollara dubalı yol ayrımı çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dubaların kontrolünü ise Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapıyor.

Trafik Komisyonun almış olduğu karar gereğince Nazilli Belediyesi, şehrin değişik sokak ve caddelerinde seyir halinde bulunan araçlar için çift şerit trafik akşını sağlanabilmesi, yol kenarına yapılan araç parklarının önlenmesi ve trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla cadde ve yolların ortasına duba koyma çalışmaları devam ediyor.

Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu İlçe Trafik Komisyonunun ortaklaşa aldığı kararla trafik sıkışıklığı yaşayan cadde ve yollarda plastik sabit dubalar konulmuş, pilot olarak ilk uygulamalar Turan Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi, Altıntaş Mahallesi Mustafa Piyancı Caddesi, Karaçay mahallesi 257 sokak ve Yeni Mahalle 153 Sokak Köy Minibüsleri Durağı batı kapısı çıkış yollarında yapılmıştı. Sabit trafik dubalar konularak trafik akışı çift yönlü sağlandığı bu yollardan sonra şimdide Yeni mahalle 76 sokak, Ziya Gökalp Caddesi Devlet Demir Yolu geçidi ve Altıntaş mahallesi Ziraat Bankası önü Uğur Mumcu Parkı üst yoluna da dubalar yerleştirildi. Yol kenarlarına yapılan gelişigüzel araç parkları da engelleyen bu sisteme vatandaşın tepkisi de olumlu oldu.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ HAFİFLEDİ

İlçe Trafik Komisyonunda alınan karar gereği yollara duba yerleştirildiğini ve yerleştirilmeye devam edeceğini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Şehir içi trafiğinde yoğunluk yaşanan cadde ve sokaklarda uygulana bu yöntemle çift yön geliş gidiş rahatlatılıyor. Ayrıca yol kenarlarına araçların park etmesi de önlenmiş oluyor. Şehrin trafik yoğunluğu yaşayan tüm kritik noktalarına dubalardan koyarak şehir içindeki trafik sıkışıklığını önlemek istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber