Bosna Büyükelçisi Ljepoja'dan Vali Harput'a veda ziyareti

Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragolijub Ljepoja, görev süresinin dolması nedeni ile Bursa Valisi Şahabettin Harput'a veda ziyaretinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heykel Tarihi Valilik binasında düzenlenen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Ziyarette Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de hazır bulundu. Vali Şahabettin Harput, Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragolijub Ljepoja'nın 3 yıllık görev süresinin dolması nedeni ile Bursa'ya veda ziyaretinde bulunduğunu bildirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, ?Kendisinin görev süresi içinde Bursa ile Bosna arasında çok güzel ilişkiler gelişti. Bu dönemde Bursa'da Bosna'nın fahri konsolosluğu açıldı. Bursa ile Bosna arasında işadamları nezdinde çok önemli ilişkiler geliştirildi. Bosna ile sıcak ilişkiler geliştirildi. Biz de valilik olarak Bursa ile Bosna arasında ki ilişkileri daha nasıl yukarı taşıyabilirizi araştırdık. Sayın Büyükelçi'nin de bu konuda büyük katkıları oldu. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragolijub Ljepoja'nın Bursa ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesi adına köprüleri kuvvetlendirerek çok güzel ilişkiler başlattığına değinen Vali Harput, ?Sayın Büyükelçi'nin de katkıları ile iki ?B' oldu; Bosna-Bursa birleşti. Onun için size ve Muzaffer Bey'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? şeklinde sözlerini tamamladı.

BURSA'YA BENZEYEN SARAYBOSNA İLE İLİŞKİLER KURULDU

Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragolijub Ljepoja da, Vali Şahabettin Harput ile aynı düşünceleri paylaştığını belirterek, ?Çok güzel ilişkiler kurduğumuzu düşünüyorum. Özellikle de Bursa'ya benzeyen Saraybosna ile çok güzel ilişkiler kuruldu.? dedi.

İstanbul'dan sonra kendilerine en yakın kentin Bursa olduğunun altını çizen Bosna Hersek Büyükelçisi Dragolijub Ljepoja, bu nedenle fahri konsolosluğu Bursa'ya açmak için büyük gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber