Suriyeliler sınırı geçmeye çalışınca mayın patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Mardin'in Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Suriye'de yaşanan iç karışıklık sonrası Türkiye'ye giriş yapmak için mayınlı sahadan geçmeye çalışan 3 Suriyeliden birinin mayın patlaması sonucu öldüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölen kişinin 2001 doğumlu bir erkek çocuğunu olduğunu ifade eden Yırık, durumları ağır olan 12 yaşındaki bir kızın Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne sevk edildiğini, 28 yaşındaki bir şahsın ise Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım alındığını bildirdi.

Önceki gece geç saatlerde sınırı geçmeye çalışan 4 kişinin gözaltına alınarak Ceylanpınar Kampı'na gönderildiğini ifade eden Yırık, bunun ardından 3 kişinin daha sınırı geçmeye çalıştığını ve bu sırada sınırda döşeli mayınların patladığı bilgisini verdi. Kaymakam Yırık, bu patlamada 1 çocuğun öldüğünü 2 kişini ise ağır yaralandığını söyledi.

Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle Suriyelilerin sınırda mayın olup olmadığına bakmayıp can havliyle Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığını aktaran Yırık, bu tür üzücü olayların yaşandığını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri aldığı bilgisini veren Yırık, sınırı geçenlerin görülmesi halinde vatandaşlarında sınırı geçenlerin haklarının ve can güvenliklerinin sağlanması için güvenlik güçlerine bildirmesini istedi.

Hatay ve Kilis'te güvenlik güçleri tarafından Suriyeliler için güvenli karşılama noktaları yapıldığını hatırlatan Yırık, halkın tehlikeli bölgelerden uzak durmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber