Dr.Taşkın: Katarakt ameliyatı olan birçok hastanın görme sorununu çözüyoruz

Maya Göz Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Taşkın, göz hastalıklarının teşhis ve tedavisinde yüksek teknolojinin kullanılmasının birçok sorunu çözdüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, öncelikle uzak görme sorunu yaşayan hastaların 1990'lı yıllardan bu yana excimer lazer yöntemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmeye başlandığını kaydetti.

Yakın görme ihtiyacının her geçen gün arttığına dikkat çeken Taşkın, ?Yakın görme problemine çözüm bulmak için çeşitli teknikler kullanılmaya başlandı. Son 20 yılda katarakt cerrahisindeki en önemli gelişme lens teknolojisinde yaşanmakta. Özellikle son 10 yıldaki ilerlemelerle yakın ve uzağı gözlüksüz net görebilmek mümkün hale gelmiştir.? dedi.

Elde edilen başarı sayesinde katarakt cerrahisine ilave olarak yakını görememe (presbiyopiden) probleminden kurtulmak amacı ile bu merceklerin (multifokalgil) tercih edilmeye başlandığını anlatan Taşkın, şöyle devam etti: ?Multifokal göz içi mercekleri sayesinde insanlar genç insanlara yakın bir yakın-uzak görme kalitesine kavuşmaya başlamıştır. Öncelikli olarak katarakt ameliyatı olan hastalara uygulanan bu tedavi, özellikle uzak ve yakın sorunu yaşayan presbiyopik yaştaki hastalara refraktif amaçlı lens değişimi yapılarak görme problemi ortadan kaldırılabilmektedir.''

Katarakt ameliyatı olan birçok hastanın yakın uzak görme rahatsızlığını tedavi ettiklerini hatırlatan Dr. İbrahim Taşkın, göz içi merceklerinin avantajları üzerinde durdu. Bu merceklerde amacın günlük yaşamda gözlük ihtiyacını ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Taşkın, ?Multifokal göz içi mercekleri sayesinde bu mümkün olabilmektedir. Gözleri uygun olan hastalara yapılan bu tedavi ile yakın uzak ve orta mesafeyi net olarak görebilmek mümkün olmaktadır. Özellikle günlük yaşamımızda sık sık karşılaştığımız cep telefonu ekranı, etiketler, gazete ve dergi okumaları gibi yakın okuma sorunları çözüme kavuşmaktadır.? bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber