Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü

Vali Mehmet ufuk Erden Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında ?Uşaklılar olarak iki bayramı bir arada yaşamanın sevincini yaşıyoruz? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir Eylül Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle kentte bir dizi etkinlik düzenlediğini ve bu etkinliklerin amacının kurtuluş coşkusunu halka yaymak olduğunu ifade eden Vali Erden, ?Zafer haftası ve kurtuluş günlerimizde hiç kaybolmayan heyecanımızla, değerli hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum? dedi.

Vali Mehmet ufuk Erden mesajında şunları söyledi; ?Ülkemizin dört bir yanında destanların yazıldığı Kurtuluş Savaşında güzel ilimiz esarete boyun eğmemiş, 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ve kazanılan zaferin hemen ardından kahraman Türk askeri Uşak'taki düşman güçlerini de bozguna uğratarak işgale son vermiştir. 1 Eylül 1922 tarihinde gerçekleşen ve hafızalara kazınan kurtuluş günü bizi bize e aziz vatanımıza daha da bağlı kılmıştır. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla isimsiz binlerce kahramanın destanı olan bu şanlı mücadele sonunda bizlere emanet edilen bu kutsal değerlere Türk Milleti bugün yine canı pahasına sahip çıkmaya devam etmektedir. Zafer haftası ve kurtuluş günlerimizde hiç kaybolmayan heyecanımızla, hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milli mücadele şehitlerini ve gazilerimizi, rahmet minnet ve saygıyla yad ediyorum?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber