Cami imamından ücretsiz cep kitapçığı

Bartın'ın Ulus ilçesinde, cami imamı Ahmet Güner'in sponsorların desteğiyle hazırladığı, 5 bin adet bastırılan kitap Bartın il genelindeki camilere ücretsiz gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'ın Ulus ilçesi Balıcak Köyü Camcı Mahallesi Orta Camii İmam Hatibi Ahmet Güner, yaz Kur'an kurslarına gelen öğrenciler için cep boy kitap hazırlayıp, derledi. Taşıma kolaylığı olsun diye ?Sorulu Cevaplı Dini Bilgiler' isminde cep kitapçığı hazırlayan Güner, 5 bin adet bastırılan kitabı Bartın il genelindeki camilere ücretsiz dağıttı.

Çocukların dinini ve Kur'an'ını bilen ve anlayan bir nesil olarak yetişmesini arzuladıklarını dile getiren Cami İmam Hatibi Ahmet Güner, ?Yaz Kur'an kursları öğrencileri için taşıma güçlüğü olmayan, içerisinde aradığı bilgileri bulabileceği itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularını içeren 168 sorulu cevaplı, ezber sure ve duaları Arapça, Türkçe okunuş ve anlamıyla öğrenebilecekleri cep boy kitap hazırladım.? dedi.

Sponsor firmaların katkılarıyla hazırlanan kitabın tamamına yakınının dağıtıldığını ifade eden Ahmet Güner, öneriler doğrultusunda ilaveli ikinci baskıyı yapma ihtiyacının şimdiden hissedilmeye başladığını, kitabı daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediğini söyledi. Ticari amaç gütmeden rıza-i ilahi için bu çalışmayı yaptığını ve sponsorlar vesilesiyle kitabın ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdiklerini anlatan Ahmet Güner, sponsor firmalara verdikleri destek için teşekkür etti. Kitabın, sadece öğrencilerden değil, büyüklerden de çok ilgi gördüğünü ifade eden Güner, ?Sevgili Peygamberimiz (sas), ?Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyurarak, mukaddes kitabımızı okumayı, O'nun emir ve yasaklarını, yani dini bilgileri öğrenmeyi teşvik etmiştir. Gayret bizden Tevfik Allah'tan.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber