Şanlıurfa'da toplu ulaşımda 'kart - para' tartışması

Şanlıurfa'da, belediye otobüslerinde önümüzdeki günlerde sadece kartla ulaşımın sağlanacağının duyurulması, halk otobüsü sahiplerinin tepkisine yol açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye yeni uygulamayı, otobüslerde 'Aklınızda bulunsun, Urfa Kart cebinizde olsun' afişleriyle duyururken, özel halk otobüsçüleri ise otobüs camlarına 'Aklınızda bulunsun, bizde her zaman ücret geçerlidir' yazılı kağıtlar astı.

Şanlıurfa Belediyesi, geçen yıl kent içi ulaşımı sağlayan kendi bünyesindeki otobüslerde 'Urfa Kart' uygulaması başlattı. Özel halk otobüsü sahiplerinin tepkisine yol açan uygulamada başarının sağlanması üzerine belediye 14 Eylül'den itibaren otobüslerde ücretli yolculuğa son verme kararı aldı. Belediye tarafından kentin çeşitli noktalarına ve duraklara 'Aklınızda bulunsun, Urfa Kart cebinizde olsun' yazılı afişler ile uygulama duyuruldu. Uygulanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak bu karar özel halk otobüsü sahipleri ve sürücülerinin tepkisine yol açtı. Uygulama ile 1 lira olan biniş ücretinin de 90 kuruşa düşürülmesi özel halk otobüsü işletmecileri tarafından haksız rekabet girişimi olarak yorumlandı. Özel halk otobüsü sahipleri de, bunun üzerine otobüslerinin camına 'Aklınızda bulunsun, bizde her zaman ücret geçerlidir' yazılı kağıtlar asarak belediyeye karşılık verdi.

Özel halk otobüsü sahipleri, uygulamanın vatandaşı mağdur edeceğini ve kartı olmayanların yolculuk yapmasının engelleneceğini, buna karşı kendi otobüslerinde her zaman ücretli binileceğini ifade etti. Vatandaşlar da, belediyeye ait otobüslerde para ödeyerek yolculuk yapmalarının uygulama ile son bulacak olmasının doğru olmadığını kaydetti. - Şanlıurfa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber