Dr. Sepetçigil: Çocuk 5 yaşını geçmiş ise okul sorun teşkil etmez

Medikar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, çocuk eğer 5 yaş altı olursa ilkokul 1. sınıfta zorlanabileceğini, fakat 5 yaşını geçenler için bir sorun teşkil edeceğini düşünmediğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, çocukların gelişimini kişi bazlı değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Dr. Sepetçigil, "Okula başladığı dönemde beden buna uygun mu? Yaşına ve cinsiyetine göre kilo boy oranı uygun mu? Çocuğun sosyal olarak ve zihnen gelişimi okula başlamaya uygun vaziyette mi? Bunu da anne babalar ve uzmanlarla birlikte değerlendirmek gerekiyor. Ayrıca, anne babaların 'benim çocuğum bu sene okula gitmesin' şeklindeki isteklerinin de nedenine bakmak gerekiyor." dedi.

Dr. Oğuzhan Sepetçigil, okullarda, toplu alanlarda 'acaba hastalık bulaşır mı?' diye endişe duyan velilere de öneri olarak, genel temizlik, su temizliği ve yiyecek temizliğine dikket edilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Oğuzhan Sepetçigil, "Çocuklarımızın sabahları biraz daha erken kaldırılması, alelacele değil yavaş yavaş düzenli bir kahvaltı yapması güne iyi başlamak, dersleri daha iyi dinleyebilmesi için çok iyi olur. İkinci bir nokta, beslenmenin dışında temizlik, özellikle yemeklerden, ara öğünlerden önce ve sonra mutlaka ellerin yıkanması gerekmektedir. Burada tabi ki okullarımızdaki ortamların da buna uygun olması çok önemli. El temizliği çok önemli bir konu, yeri geldiğinde bazı ailelere de el dezenfektanı öneriyoruz, ıslak mendillerde kullanılabilir bu şekilde çocuğumuza temizlik alışkanlığı kazandırmaya çalışmamız gerekiyor. Özellikle de ailelerden isteğimiz, şiddetli öksürüğü olan ve üst solunum yolu enfeksiyonu olan çabuklarımızı en azından birkaç günlüğüne okula göndermemeleri, solunum yolu enfeksiyonunun çocuklardan birbirine geçmemesi için oldukça önemlidir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber