'Tokat-Ordu yolunda çalışmalar yetersiz'

AK Parti Niksar İl Başkanı Abdullah Yıldız, Karayolları ağında yer alan Kumru-Korgan-Niksar yolunda, uzun yıllar yapım çalışması olmadığını şimdilerde ise çalışmaların yavaş yürüdüğünden dolayı şikayetler olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akgüneyliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Niksar'da ?Dayanışma Gecesi? düzenlendi. Sunuculuğunu Gülsinan Yıldırım'ın yaptığı gecenin, açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ayhan Yıldırım, Niksar-Kumru-Korgan yoluna değinerek, 4 yıldan bu yana yapılan çalışmalarda çok yavaş bir ilerleme olduğunu söyledi. AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, ise konuşmasında 1963 yılından başlayan Kumru-Korgan-Niksar yolunun Karayolları ağına alınması talepleri sürekli ret kararı verilerek 1997 yılına kadar geldiğini söyledi. Dönemin Ordu ve Tokat milletvekillerinin imzalarını da alarak ve tüm milletvekilleriyle birlikte Bayındırlık Bakanını ziyaret ederek taleplerini ilettiklerini ifade eden Yıldız, ?Bakan bey, karşısındaki heyetin temsil gücünü görünce, derhal müsteşarını arayarak, dosyanın hemen Fen Kurulu gündemine alınıp, olumlu cevap verilmesi görüş ve talimatını verdiler. Yolun ihdasında ve ağa alınmasında bizlerle birlikte büyük emek veren Milletvekillerimiz Eyüp Fatsa ve Bekir Sobacı'yı şimdi şükranla anıyorum. O günden bu yana Karayolları ağında yer alan Kumru-Korgan-Niksar yolunda, uzun yıllar yapım çalışması olmadı. Şimdi ise çalışmaların yavaş yürüdüğünden dolayı maalesef şikayetler var. Bu konuda, gereken girişimlerde bulunuyoruz. Yüklenici firmayı ziyaret ettik, sorunlarını dinledik. Karayolları Bölge Müdürümüz ile de görüşeceğiz. Milletvekillerimize konuyu ilettik. Ankara'da da konuyu takip ediyoruz. Özellikle Akgüney geçişinin bir an önce bitirilerek, köyümüzün rahatlatılması temel hedefimizdir? dedi.

Başkan Yıldız, Fatsa'nın Kumru, Korgan ve Çamiçi üzerinden Niksar'a bağlanmasının Ordu-Tokat duble yolunun alternatifi değil ancak taşıdığı sosyal anlam ve ekonomiye katkısı asla küçümsenmeyecek boyutta olduğuna dikkat çekerek, ?Yol güzergahında yoğun nüfusun yer alması, güzergahtaki doğal güzellikler, yol eğiminin ulaşıma uygunluğu ve seyir keyfi duble yola tercih edilecek cazibe oluşturmaktadır. Kumru ve Korgan ticaretinin önemli kısmını Niksar'la yapmakta, sağlık ve eğitim hizmetlerini büyük oranda Niksar'dan karşılamaktadır. Yol yapıldığında bu bütünleşme daha fazla gerçekleşecektir. Ayrıca, Karadeniz'in gelişen ve büyüyen kentlerinden olan Fatsa ile doğrudan bağlantı kurmak, hem Niksar'ın hem de Fatsa'nın ufkunu daha da açacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber