Öğretmen'den Bakan Koç'a: Rüyalarımı çaldılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde öğretmenlik yapan şair-yazar Hasan Sancak, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan, "Sayın bakanım, rüyalarımı çaldılar" diyerek yardım isterken, Bakan Koç, "Rüyalarını çalanları affetme" nasihatinde bulundu.

Samsun'un Havza ve Ladik ilçelerinden sonra Samsun'un Kalkanca ve Selahiye Mahallesi'ndeki tümülüsleri ziyaret eden ve kazı alanlarındaki mezarlara girerek incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür merkezi ve otel yapılmak üzere Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan eski tekel binalarını gezdi.

Baruthane'de kazı çalışmaları devam eden M.Ö. 2. ve 3. yüzyıl Amisos döneminden kalma olduğu sanılan mezarlara korumaların yardımıyla zorlukla giren Bakan Atilla Koç, "Bu mezarlar yeniye benziyor. Daha sonra yapılmış olmasın? Burayı ABD mi kazdı" diye esprili bir şekilde sordu. Müze yetkilileri, mezarların bozulmadan bugüne geldiği bilgisini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Daha önce mezar kazıcılar tarafından bu mezarlara girilmiş. Mezar içinde ayrıca tünel kazmışlar. Burada kazma, kürek ve el arabaları bulduk" dedi.

Başkan Yılmaz, eski tekel binalarının restoresi için Bakan Koç'tan yardım talep etti. Bakan Koç, telefonla bakanlığı arayarak, "Samsun'a tümülüs ve eski tekel binalarını inceleyecek uzmanlardan oluşan ekip istiyorum" talimatı verdi. Tekel binalarının otel için uygun olduğunu dile getiren Koç, "Büyükşehir Belediyesi isterse burayı devralabiliriz" diye konuştu. Koç, daha sonra Sahil Yolu'ndaki Sevgi Cafe'ye geçerek kendisine katılan eşi Şadiye hanım ve kızı Sırma ile birlikte yemek yedi.

Yemek sırasında ilginç bir olay yaşandı. Samsun'un Alaçam İlçesi'nde öğretmenlik yapan şair-yazar Hasan Sancak, Bakan Koç'a yaklaşmaya çalıştı. Önce güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaşan Hasan Sancak, Bakan Koç'un talimatı üzerine amacına ulaştı. Bakan Koç'a yaklaşarak 2002 yılında gördüğü ve Noter'e onaylattığı iki farklı rüyasına kendisinin haberi olmadan Coca-Cola ve Mavi Jeans firmaları tarafından reklam filmi çekildiğini ileri süren Hasan Sancak, "Sayın bakanım, hakkımın teslimi için sizden yardım istiyorum. O rüyalar bana ait" dedi. Koç ise, "Rüyanı çalanları asla affetme. Sana gerekli desteği vereceğim. Sonuna kadar hakkını ara" nasihatinde bulundu.

Bakan Koç, "DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Devlet Tiyatroları'ndan dolayı istifa etmenizi istiyor" diyen gazetecilere, "Öyle mi demiş? Ancak, bu konuda açıklama yapmayacağım" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber