Kuyumcudan hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı

Eskişehir'de bir kuyumcudan yapılan hırsızlık, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arifiye Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'nda bir iş yerine gelen kişi, Mağaza Müdürü Salih Mutlu'ya altın künye almak istediğini söyledi.

Mutlu'dan beğendiği künyeleri tartmasını isteyen kişi, bu arada tabladaki bin 500 lira değerindeki iki künyeyi önce avucunun içine, ardından cebine koydu. Söz konusu kişi bir süre sonra hiçbir şey satın almadan dükkandan ayrılınca künyeleri kontrol eden Mutlu, iki künyenin çalındığını fark ederek polise haber verdi.

İş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, görüntülerdeki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Mutlu, AA muhabirine, bir müşterinin eşi olarak kendisini tanıtan kişinin, giyimi ve konuşması düzgün biri olduğunu, kendisinden hiç şüphelenmediğini söyledi.

Şüphelinin en kısa zamanda yakalanmasını isteyen Mutlu, "Ben servisimi yaparken, o kadar tecrübeli, değişik bir taktikle ürünleri almış ki ancak güvenlik kamerası görüntülerini izleyince fark edebildik" dedi.

Mutlu, hırsızlık olaylarındaki cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini savunarak şöyle konuştu:

"Çok riskli bir iş yapıyoruz. Her gelene şüpheli gözüyle bakmaya başladık, psikolojimiz bozuldu. Hırsızlara daha büyük cezalar verilmeli."

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber