Asfalt yolu toprakla kapattı

Adana'nın merkez ilçesi Karaisalı'da Ali Çopuroğlu adlı vatandaş, imar planının mahkeme tarafından iptal edildiğini ve mahkemeyi kazandığını iddia ederek, yolu toprakla kapattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Çopuroğlu, daha önce de bu yolu demir, tel ve betonla kapattığını fakat polislerin belediyenin başvurusuyla açtığını hatırlatarak, ?23 yıl süren hukuk mücadelesini kazandık. Ancak belediye bizim olan arsamızı vermemekte direniyor. Yerel mahkemenin verdiği kararı Danıştay da onadı. Danıştay kararını uygulamadıkları için suç duyurusunda bulundum ve haklarında dava açıldı, mahkeme sürmektedir? dedi.

?Belediye yetkilileri ile yapılan görüşmelerimizde yerimizi vermeyeceklerini anladığımdan bu yolu tekrar kapattım? diyen Çopuroğlu şunları söyledi:

?Karaisalı Belediyesi eski başkanı şuan yetkili değil, yeni başkan da benim dönemimde olmadı diyor. Oysa idarelerde süreklilik esastır. Belediye başkanlarının değişmesi halinde yeni belediye başkanının önceki uygulamalardan dolayı sorumsuzluğundan söz etmek mümkün olamaz. Kaldı ki söz konusu yargı kararının uygulanmasının, ilgililer tarafından önceki ve sonraki belediye başkanları döneminde de talep edilmiştir. Ben de en son çare olarak bu yolu kapatmakta buldum. Kamyonlarla toprak getirttim. Belediye bizim haklarımızı verene kadar bu yolu açmayacağım? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber