Kocaeli'de ele geçirilen amonyum sülfatın şüphelileri adliyeye sevk edildi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bulunan ve bomba yapımında kullanılabilen amonyum sülfat ile ilgili gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararına istinaden 2011 yılının aralık ayında itibaren planlı operasyon kapsamında çalışmalara başlandığı hatırlatıldı. Açıklamaya, şöyle denildi: "Bu kapsamda çatışma bölgeleri olarak tabir edilen Afganistan-Pakistan sınırında bulunan Federal Aşiretler bölgesinde, El Kaide terör örgütü kontrolündeki kamplara giderek silahlı eğitim almak, bu bölgelerde çatışmalara katılmak, Kocaeli'ye döndükten sonra örgüt mensupları ile bir araya gelerek örgüt ideolojisi doğrultusunda faaliyetlerine devam etmek, örgüte müzahir şahısların evlerinde ve kendi ikametlerinde birçok örgütsel toplantılar yapmak, yapmış oldukları örgütsel toplantılarda kazanmış oldukları elemanlarını silahlı ve siyasi eğitim almaları için El Kaide terör örgütü kontrolündeki kamplara göndermek, terör örgütüne finans sağlamak için para toplamak, son dönemde ise Suriye'ye giderek El Kaide örgüt saflarında çatışmaya girdikleri tespit edilen şahıslarla ilgili çalışmalar devam etmekte iken, şüphelilerin ilimiz Karamürsel Kırkmerdiven mevkii belediyeye ait su deposunun yanında nevi belli olmayan 3 dolu torba bıraktıkları tespit edildi."

Açıklamaya göre, olay yerinde yapılan çalışmalarda, toplam 99 kg bomba yapımında kullanılan ve Kriminal Laboratuarları'nca amonyum sülfat olduğu tespit edilen gübre, 4 adet küçük led ampul, mavi renkli lehim tüpü ve lehim teli, 300 cm kırmızı renkli pvc izoleli ince kablo, pet su şişesi içerisinde yarıya kadar dolu Kriminal Laboratuvarları'nca belirlenen yanıcı ve yangın başlatıcı özelliğe sahip 'aseton' elde edildi.

Olayla ilgili, El Kaide terör örgütü adına faaliyet yürüten, Y. D., R. Y., B. T., C. F. D., M. Y., M. A., A. K., G. Ö., Z. T.'nin Kocaeli'de, S. Y., F. Y., M. P. ve Z. A.'nın Ankara, Konya ve Bursa'da yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada, 13 şüpheliden birinin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı dile getirildi. Açıklamaya göre, şüphelilerin ikametlerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, bol miktarda bilgisayar, hard disk, DVD-Cd, cep telefonları, hafıza kartı, flash bellek, MP3 çalar, fotoğraf makinesi, kart okuyucu, kitap, yayın, örgütsel döküman ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, buradan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber