Keçiören Belediyesi'nden genç gönüllülere Avrupa imkanı

Keçiören Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında yurt dışında farklı deneyimler kazanmak isteyenleri Avrupa ile buluşturuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Keçiören Belediyesi'nin ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiği Avrupa Gönüllü Hizmeti(EVS)'nde 18-30 yaş arası tüm gençlere, gönüllülük esasına dayalı olarak kültürler arası öğrenme, kişisel gelişim, yeni ulusları tanıma imkanı sağlanıyor. Keçiören Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne katılım ile ilgili öğrencilerin gerek duyduğu tüm konularda bilgilendiriyor.

Projelere dahil olan gençler 2 ile12 ay arasında değişen sürelerde farklı bir Avrupa ülkesinde gönüllü hizmete katılabiliyor. Katılımcıların seyahat giderlerinin yüzde doksanı, vize, sigorta, konaklama, yemek gibi ihtiyaçları proje bütçesinden karşılanıyor.

Projeler için başvurular yılda üç dönemde yapılıyor. Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne ilgi duyan ve katılmak isteyenler CV ve motivasyon mektuplarını ekim dönemi başvuruları için son tarih olan 24 Eylül'e kadar [email protected] mail adresine gönderebiliyor.

Projelerin öğrencilerin kişisel gelişimine büyük katkı sunduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yurt dışında gerçekleştirilen projelere katılarak gençlere farklı deneyimler kazandırdıklarını söyledi. Gençlere projelerden yararlanma çağrısında bulunan Başkan Ak, belediye olarak her konuda gençleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber