Otobüs durakları, güneş enerjisi ile serinleyecek ve aydınlanacak

Ortaya koyduğu farklı uygulamalarla her geçen gün teknolojinin imkanlarından daha fazla yararlanma hesapları yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir yeniliğe daha imza atarak otobüs duraklarını güneş enerjisi ile hem soğutma hem de aydınlatmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalar ile geçmiş tarihine önem verdiği gibi ileri teknoloji ürünlere ve sistemlerine de yapmış olduğu uygulamalar ile gösteriyor. Yapmış olduğu yeniliklere bir yenisini de Mudanya Bulvarı Acemler Metro İstasyonunu karşında bulunan otobüs durağında gerçekleştirdi. 15 dakika da durağa monte edilen güneş enerjisi ile soğutma ve aydınlatmaya sistemi, depoladığı enerji ile gündüz fanlar sayesinde durağın soğutmasını gece ise ledler ile aydınlatma sistemi çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, şebeke elektriği ile hiçbir bağlantı bulunmayan güneş enerjili sisteminin yaz ve kış saati uygulamasına adaptasyon sağlamak amacıyla zaman ayarlayıcılı regülatörün kullanıldığı sistemde günlük aydınlatma süresi farklılık gösteriyor.

Çalışma süresi şu anda 6 saat olan sistem, kış saati uygulamasına geçildiği anda 8 saate çıkarılacak. 15 Ayda maliyetini karşılayacağını ifade edilen ve sıfer bakım maliyeti olan sistem sadece Mudanya Bulvarı Acemler Metro istasyonunu karşında otobüs durağında uygulamaya konuldu. Soğutmalı ve aydınlatmalı çevre dostu sistemin önümüzdeki günlerde diğer duraklarda da uygulanması hesaplanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber