Kahta'da taşıma ihalesi iptal edildi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün köylerde uygulanacak olan öğrenci taşıma ihalesi iptal edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahta Halk Eğitimi Merkezi'nde yapılacak olan ihale için daha önce taşıma yapan şoförlerin protesto kararı aldıkları öğrenildi. İhalenin yapılacağı yere gelen yaklaşık 100 kişilik eski taşımacı, ihale yapıldığı taktirde bunu protesto edeceklerini ifade ederken, saat 15:00'de yapılması planlanan ihale de kimsenin katılmaması üzerine iptal edildi.

İhalenin iptal edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Mehmet Sait Kısacık, şoför arkadaşları adına yaptığı konuşmada, "Biz başka yerlerden gelen yabancıların çocuklarımızı taşımasına karşıyız. Kendi çocuklarımızı kendimiz taşımak istiyoruz. Eğer bu ihale yabancı birilerine verilirse kesinlikle çocuklarımızı okula götürmelerine izin vermeyeceğiz. Her köyde zaten daha önce taşıma işi yapan şoförler var. Neden başkaları gelip çocuklarımızı taşısınlar. Biz kendimiz taşırız. Ayrıca Kahta'nın taşımada tek bölge olmasını istemiyoruz. Biz üç bölgeye ayrılmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

İhalenin protesto edileceği bilgisini alan emniyet güçleri de ihalenin yapılacağı yerde güvenlik önlemi aldı. İhale iptal edilince toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber