Şehit oğlunun mezarı başından seslendi: Terörle profesyonelce mücadele edilmeli

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı'na 1 Eylül 2006 tarihinde yapılan PKK saldırısında şehit düşen Elektronik Mühendisi Asteğmen Zeki Burak Okay şehit edilişinin 6'ıncı yıldönümünde mezarı başında anıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğlunun şehit haberini aldığında, 'Vatan sağ olmasın. Hakkımızı helal etmiyoruz' çıkışıyla medyada yer alan şehit babası Sezai Okay, "Terörle profesyonelce mücalede edilmeli. Onları iyi yetiştiriniz, onlara terörle mücadele edebilecek yetenekleri kazandırınız. Öyle silahlarla onları donatın ki, onlar da teröristlerle iyi mücadele etsin." dedi.

Oğlunun Bursa Pınarbaşı Şehitliği'ndeki mezarı başında düzenlediği anma töreni için yakınlarına SMS ile davet gönderen baba Okay, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında saygı duruşunda bulunulmadığına dikkati çekerek, anma töreni öncesi davetlileri Gazi Mustafa Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Okunan Fatiha'nın ardından yaptığı uzun konuşmada hükümetin terörle mücadele politikasını sert şekilde eleştiren Sezai Okay, profesyonel askerlik konusunu da değerlendirdi.

Türk ordusunda; 850 bin askerin 250 bininin saç kesme, berberlik ve patates soyma işi ile uğraştığını ileri süren şehit babası Sezai Okay, askerlerin terörle mücadeleye yeterli şekilde yetiştirilmediğini kaydetti. Sezai Okay konuşmasına şöyle devam etti: "Terörle profesyonelce mücalede edilmeli. Onları iyi yetiştiriniz, onlara terörle mücadele edebilecek yetenekleri kazandırınız. Öyle silahlarla onları donatın ki, onlar da teröristlerle iyi mücadele etsin. 850 bin askerin 250 bini saç kesip, patetes soyuyor, ayakkabı boyuyor. Bırakın bunları doğru dürüst askerlik yaptırınız onlara. 'Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir' gibi ağır lafları bırakınız. Çocuklarımıza; doğru dürüst askerlik yaptırınız. Bu tür açıklamaları yıllardır dinliyorum. Bu çocuklarlarla, bu iş olmaz. 'Profesyonel askerlik deniliyor'. '50 bin tane profesyonel asker alacağız' deniliyor. Ön müracat sayısı; 17 bin 827. Asıl müracat ise 3 bin 80. Bunun içerisinden 992 kişi seçmişsiniz. Nerede 50 bin tane profesyonel asker? Elinizdeki varlıkların kıymetini bilin. Bu ülkesi için canını vermeye hazır, davulla zurnayla askere giden çocuklara sarılın."

KÜRT TOPLUMU İÇİN NE YAPMIŞLAR?

PKK'lı teröristlerle sarmaş dolaş hareketleriyle tepki çeken BDP'li milletvekillerini de eleştiren Sezai Okay, "Kürt toplumunun insanca yaşaması için ne yapmışlar? Hangi projeyi üretmişler? Kürtlerin işsizliği için proje mi üretmişler? Hayır. Ne var sadece; emperyalist maşası olup, bu ülkedeki insanları birbirlerine düşürmek, bölmek var. Ben olar için 'PKK milletvekili' diyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber