Atatürk'ün Suşehri'ne gelişinin 93. yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Sivas'ın Suşehri ilçesine gelişinin 93. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'in, hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Başkan Sedat Sel, Atatürk'ün 93 yıl önce 1 Eylül akşamı Suşehrililerle buluştuğunu hatırlattı. Başkan Sel şunları söyledi: "Hepimizin bu mutlu gününü yürekten kutluyorum. Atatürk'ün ziyaretleri, Suşehri'nin tarihinde bir şeref sayfası olarak yer alır. O'nun 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Sivas, Erzurum seyahatlerinde, Suşehri önemli bir duraktır. Suşehri bu bakımdan şanslı bir ilçe. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Suşehri Belediyesi'nde esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıda, memleketin içine düştüğü vahim durumu anlatmış, bu durumdan ancak, milletin kararlılığı ile kurtulmasının mümkün olacağını, gerekirse savaşa hazır olunması gerektiğini belirtmiştir.''

Suşehri'nin, Erzurum Kongresi'nde de temsil edildiğini anlatan Sel, "İşte biz bu nedenle; Atatürk şehri Suşehri' dedik. Bu ifademizde isabet vardır. Bu ifade de saydığım tarihi gerçekler saklıdır. Bu hatıralar, Suşehrililer için onur duyulacak bir mirastır. Atalarımız, dedelerimiz, O büyük insanı, bağırlarına basmışlar, O'nun ilk gönüllü askerleri olmuşlardır. Atatürk de Suşehri'ni, kendisine kucak açan Suşehrilileri çok sevmiştir." diye konuştu.

Başkan Sel daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. Törene Kaymakam Mehmet Demiral, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber