Milletvekili Öz: Kürt sorunu yok taşeron örgüt sorunu var

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Türkiye'de Kürt meselesi olmadığını, Kürt sorununu istismar eden bir siyasi parti ve bir taşeron örgüt sorunu olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önce Vatan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Milletvekili Öz, burada şehit ailelerinin sorunlarını dinledi. Milletvekili Öz, burada yaptığı konuşmada, son zamanlarda artan terör olayları ile ilgili bazı spekülasyonlar üretildiğine belirtti. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana terörizmle ve teröristle silahlı mücadelede hiç geri adım atılmadığını ve bu konudaki mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Öz, Kürt halkı ve Güneydoğu meselesi ile terör örgütünü tamamıyla birbirinden ayırmak gerektiğine dikkati çekti. Terör örgütünün eylemlerini Türkiye'nin güçlendiği dönemde artırmasının dikkat çekici olduğunu anlatan Öz şu bilgileri verdi: "Şunu net olarak söylemek istiyoruz ki, önemli olan bataklığı kurutmaktır. Sineklerle mücadeleyle bir noktaya varılamamıştır. Terörde de öyle. 35 yıldır terör bu ülkenin başının belasıdır. Ve 35 yıllık süre içerisinde de Türkiye'deki tüm siyasi partiler, teröristlerle silahlı mücadeleyi yapmışlardır. Ak Parti'de iktidara geldiği günden bu yana terörizmle ve terörle silahlı mücadele hiç geri adım atmamıştır. Bu konuda gerek silahlı kuvvetlerimize gerekse de Emniyet Genel Müdürlüğü'ne her türlü desteği ve yetkiyi vermiştir. Terörizmle ve terörle sonuna kadar mücadelemiz devam etmektedir. Türkiye ile problemli olan ülkeler terör örgütünü taşeron olarak kullanıyor. Türkiye'nin teröristle mücadele ederek, kendi iç meseleleri ile uğraşarak dünyada olup bitenlere kayıtsız kalmasını istiyorlar. O açıdan da terör örgütü son zamanlarda eylemlerini artırdı.''

Türkiye'nin teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini kaydeden Öz, "Yalnız Ak Parti olarak bizim yapmış olduğumuz farklı şeyler var. Bu farklı şeyler, değişik siyasi partiler tarafından istismar edilebiliyor. 'Siz bu teröristlere çok fazla yüz verdiniz' diye eleştiriler alıyoruz. Bizim yüz verdiğimiz yok. Biz o bölgede bireysel hak ve özgürlüklerin kullanılması anlamında oradaki PKK denilen terör örgütü ve onların siyasi uzantıları istedikleri için değil, o bölgedeki Kürt kardeşlerimizin hakları olduğu için biz birçok hakkı verdik. Ama ne yazık ki terör örgütü ve onların siyasi uzantıları 'Bunları biz söke söke aldık' diyorlar. Hiç alakası yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir zaman terör örgütüne boyun eğmemiştir, bundan sonra da eğmeyecektir." diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sorunların bir bir çözüldüğünü bildiren Öz, ''O bölgenin eskiden beri ihmal edilmiş sorunları bir bir çözülmekte, gasp edilmiş hakları bölge insanına verilmektedir. Dolayısı ile Türkiye'de artık Kürt meselesi yok. Kürt sorununu istismar eden bir siyasi parti ve bir taşeron örgüt vardır. Ama hükümet olarak bunların üstesinden gelmeye kesinlikle kararlıyız.'' dedi.

Milletvekili Öz, şehit ailelerine ve gazilere karşı olan sorumlulukların yerine getirilmesi için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çıkarılan yasanın gazilere ve şehit yakınlarına bir çok konuda haklar verdiğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber