Kar ve deniz keyfi aynı anda yaşanıyor

Antalya Aquarium'da oluşturulan Kar Dünyası'nda vatandaşlar eksi 7 derecede karın keyfini yaşarken, aynı saatlerde plajlara akın edenler 36 derece sıcaklıkta denize girerek serinlemeye çalışıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda 30 dönümlük arazi üzerinde, 15 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan Antalya Aquarium'da, bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan Kar Dünyası'nda sıcaktan bunalan vatandaşlar serinleme imkanı buluyor.

Kar Dünyası için hazırlanmış özel koruyucu elbiseleri ve ayakkabıları giyen vatandaşlar, eksi 7 derecede karda kayak yapmanın ve gezmenin keyfini yaşıyor.

Karda gezinti yapan 11 yaşındaki Beyza Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın çok sıcak bir şehir olduğunu, kentte bırakın karı, yağmur bile yağmadığını söyledi.

Bu nedenle soğuğu tadamadıklarını ifade eden Yıldız, "Burası bu isteğimizi karşıladığımız yer oldu. Kar da kayıyor, kar topu da oynuyoruz" dedi.

-Denizin keyfini çıkarıyorlar-

Antalya Aquarium'un yaklaşık 500 metre ilerisindeki Konyaltı'nda ise vatandaşlar plajlara akın ediyor. Nem oranın yüzde 34 olduğu, sıcaklığın ise 36 dereceye ulaştığı Antalya'da, sıcaktan bunalanlar denizde serinlemeye çalışıyor.

Deniz suyu sıcaklığının 29 derece olduğu Antalya'da, yerli ve yabancı turistler denizin tadını çıkarıyor.

Denize girenlerden Nazire Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların serinlenmesi için denize geldiğini söyledi.

Antalya'da yapılacak birçok aktivitenin olduğunu, ancak maddi açıdan kendilerine uygun olmadığı için denizi tercih ettiklerini kaydeden Şengül,

"Antalya Aquarium çok pahalı, giriş ücretlerinin biraz daha indirilmesini bekliyoruz. Biz 5 kişiyiz. 5 kişi 30'ar liradan 150 lira eder, bu da çok fazla" diye konuştu.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber