Bilecik'teki köpek ölümleri

Bilecik Belediyesi tarafından, son günlerde yaşanan köpek ölümleri ve işkence iddialarına ilişkin araştırma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte son zamanlarda vatandaşlardan,

"köpek zehirlenmesi" ve "sokak hayvanlarına işkence" şeklinde ihbarların geldiği, iddialar üzerine belediye zabıta ekiplerince ve veterinerlik birimlerince araştırma başlatıldığı kaydedildi.

Sahipli ve sahipsiz tüm sokak hayvanlarının başta kayıt işlemleri olmak üzere paraziter aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde kenti rahatsız eden sokak hayvanlarını zehirleyerek öldürme ve çeşitli işkence yollarıyla katledilmelerini duymanın ve görmenin üzüntüsünü duymaktayız. Konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. Belediyemiz sokak hayvanları ile ilgili yaptığı işlemlerde hiçbir zaman zehir ve zehir içeren madde kullanmamıştır. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmasını, görüldüğü yerde bu ve buna benzer girişimlerde bulunanları bizlere bildirmeleri hususunu önemle rica ediyoruz.

Bu ve buna benzer faaliyetlerde bulunanların tespit edildiğinde gerekli cezai müeyyideye çarptırılacağını da açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Bahsedilen konuyla ilgili çeşitli girişimlerde bulunarak belediyemizi zan altında bırakma ve karalama kampanyası gibi faaliyetleri de asla tasvip etmiyor ve kınıyoruz."

Açıklamada, belediyenin her türlü çalışma ve sunduğu hizmetleri, büyük bir şeffaflık ve saygı çerçevesinde kamuoyuyla paylaştığı ifadesine yer verildi.

Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber