265 üretici yüzde 50 hibe desteği aldı

2012 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine-Ekipman Hibe Sözleşmesi yapmaya hak kazananların listesi Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin kamuoyunda yüzde 50 hibe destekli proje olarak da bilinen programdan Sakarya'da 265 üreticinin faydalanacağını bildirdi.

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek için makine ve ekipmanlarının alımının desteklenmesi kapsamında hibe sözleşmesi yapmaya hak kazanan Sakaryalı üreticiler belirlendi.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin üreticilere KDV hariç en az 250 en fazla ise 17 bin TL tutarında hibede bulunulduğunu belirtirken il Müdürlüğü tarafından yayınlanan listede 265 üreticinin yer aldığını kaydetti.

Listede en fazla başvurunun 103 üretici ile El Traktörüne yapılması dikkat çekerken Gübre Dağıtma Makinesinde sadece 1 üretici yüzde 50 hibe desteği alacak.

Üreticilerin hibe desteği almaya hak kazandıkları makine ve ekipmanlar ile başvuru sayısı şöyle: ?36 üretici Atomizör, Pülverizatör, Sisleyiciler ve ULV Makineleri, 11 üretici Arıcılık Makine Ve Ekipmanı, 2 üretici Biçer Bağlar Makinesi, 11 üretici Seyyar Ve Sırtla Taşınan Motorlu Pülverizatör, 103 üretici El Traktörü, 1 üretici Gübre Dağıtma Makinesi, 19 üretici Mibzer (Ekim Makinesi), 6 üretici Sap Parçalama Makinesi, 9 üretici Sıra Arası Çapa Makinesi, 19 üretici Silaj Makinesi, 38 üretici Süt Sağım Ünitesi Ve Soğutma Tankı ve

10 üretici Yem Hazırlama Makinesi?.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber