Su ürünleri fakültesi ve DSİ işbirliğiyle 'sazan ıslahı' projesi hız kazandı

2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Devlet Su İşleri (DSİ) ile yapılan protokol çerçevesinde Ürkmez Üreme Tesisleri'nden getirilen 10 bin sazan yavrusu ve özel bir kuluçkahaneden getirilen 10 bin deniz levreği yavrusu ile tür çeşidini arttırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, Türkiye'de en önemli balık türü sayılan çipura, levrek gibi balıkları üniversitelerinde üretmeye başladıklarını söyledi. Tekinay, "Bunun dışında DSİ kontrolünde üretilerek iç sulara salınan sazan balıklarını da öğrencilerimize eğitimleri esnasında gösterebilmek, uygulamalarını yaptırmak için DSİ ile protokolümüz paralelinde Ürkmez Üretim Tesisleri'ndeki 10 bin tane sazanı havuzumuza getirdik. Bu sazanların ıslah çalışmalarını yaparak hem DSİ'ye katkı sağlamak istiyoruz hem de öğrencilerimizin pratik eğitimlerine katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Prof. Dr. Tekinay, "Alabalık, sazan ve levrek üretim çalışmalarımız başarıyla devam ediyor. 15 Eylül 15 itibariyle de akvaryum sistemimizi tamamlayacağız. Türkiye'de yapılagelen ve yapılabilecek her türlü üretimi tesisimizde uygulamalarını öğrencilerimize göstermek suretiyle tam uzmanlık kısmını tamamlamış olacağız." şeklinde konuştu.

Fakültenin uygulamalı eğitim ve iş garantisi avantajlarını değerlendirmeleri için Ek Kontenjanla MF2 puan türünden 225.7 ve üstü puan almış olan tüm öğrencileri beklediklerini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Tekinay, "Su ürünlerinin üretiminden işlenmesine, pazarlamasından sektörle olan iletişimine kadar öğrencilerimizi birinci sınıftan itibaren, sektöre entegre edeceğiz. Okul döneminde kendi üretim birimlerimizde tatil dönemlerinde ise özel sektörün üretim birimlerinde öğrencilerimizi eğiterek mezun olur olmaz iş sahibi yapacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber