Vali Harput: Dünyada beni en çok mutlu eden olay okul yaptırılmasıdır

Bursa Valisi Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Türkün Holding İcra Kurulu Başkanı Erol Türkün tarafından merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'nde yaptırılan Sadettin Türkün Ortaokulu ile Mualla Türkün Anaokulu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 bin metrekare alan üzerine yaptırılan okullardan Sadettin Türkün Ortaokulu 24 derslikli, Mualla Türkün Anaokulu ise 6 derslikli olarak inşa edildi. Bu eğitim yılında öğrenci almaya başlayan okulların yaklaşık maliyeti 3 milyon lira oldu.

Bursa'nın hayırsever konusunda şanslı olduğunu belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Dünyada beni en çok mutlu eden olay okul yaptırılmasıdır. Çünkü benim dünyadan bir beklentim yok, sadece gelecek nesillerin daha iyi yetiştirilmesini istiyorum. Yaklaşık maliyeti 3 milyon TL olan ortaokul ve anaokulumuzda yavrularımız geleceğe hazırlanacak.? dedi.

Hayırsever Erol Türkün'ün kendi isteği ile okulu yaptırmasının kendilerini daha çok sevindirdiğini anlatan Harput, ?Erol Türkün'ün kendiliğinden vilayetimize başvurarak bir okul yaptıracağını söyledi. Eğitim kervanının altın zincirine iki halka birden ekleyen, böylesine güzel okulları eğitime kazandıran hayırsever iş adamımızı ve ailesini kutluyorum." diye konuştu.

Bursa eğitiminin son yıllarda yukarı doğru hızlı bir ivme kazandığını vurgulayan Atilla Gülsar, ?Bursa, geçtiğimiz yıl yapılan üniversite giriş sınavlarında sosyal puan türünde ülke genelinde ilk dörde girdi. Bu başarıda hayırseverlerimizin eğitime verdiği desteğin katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Başta Sayın Erol Türkün ve ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.? dedi.

Okul yaptırmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden hayırsever iş adamı Erol Türkün, "Dünyada birçok ülkeyi dolaştım. Çok güzel ve yurt dışında atağa kalkan bir ülkemiz var. Kalkınmada eğitimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu yolda da katkı sunmak bizlere mutluluk veriyor." şeklinde duygularını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber