Amonyum sülfatın ardından çıkan El Kaide şüphelilerden 5 kişi tutuklandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 99 kilogram amonyum sülfat bulunmasına ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 5'i tutuklandı, 5'i adli kontrole tabi tutuldu, 2'si de serbest bırakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afganistan-Pakistan sınırında El Kaide kontrolündeki kamplarda silahlı eğitim aldığı tespit edilen şüphelilerin, 29 Ağustos tarihinde Karamürsel ilçesi Kırkmerdiven mevkiindeki su deposunun yanına 3 dolu torba bıraktıkları tespit edilmişti.

Olay yerinde yapılan çalışmalarda 99 kilo bomba yapımında kullanılan ve kriminal laboratuvarlarınca amonyum sülfat olduğu tespit edilen gübre, 4 adet küçük LED ampul, mavi renkli lehim tüpü ve teli, 300 santimetre kırmızı renkli PVC izoleli ince kablo ile yarım litrelik pet şişe içinde yarıya kadar dolu aseton elde edilmişti. El Kaide terör örgütü adına faaliyet yürüten şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, hard disk, DVD-CD, cep telefonları, hafıza kartı, flash belek, mp3 çalar, fotoğraf makinesi, kart okuyucu, kitap, yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Şüpheliler, Kocaeli Emniyeti'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmişti. Adliyedeki işlemlerde şüphelilerden, Y. D., R. Y., M. Y., F. Y., G. Ö. tutuklanırken, 5'i adli kontrole tabii tutuldu, 2'si de serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber