Alanya'daki helikopter ve uçaklar Kemer'deki yangına kaydırıldı

Alanya Güzelbağ yangını söndürülmeden Kemer'de de yangın çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'da bulunan helikopter ve uçaklar, Kemer'deki yangının söndürülmesi için gönderildi. Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökgöl, arazöz ve orman yangın söndürme işçileriyle yangının etrafına çember oluşturduklarını, yangının büyümesini engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Antalya'da özellikle son günlerde orman yangınlarında artış görülüyor. Güzelbağ beldesi ve Bayır köyünde 5 gün önce akşam saatlerinde 2 farklı noktada yangın çıkmıştı. Güzelbağ beldesi sınırlarındaki yangın ilk gün kontrol altına alınırken, Bayır köyündeki yangın devam ediyor. Köyün yakınında Alara Vadisi kenarındaki sarp yamaçlarda etkili olan ve sadece havadan müdahale imkanı bulunan yangına, 1 yangın söndürme uçağı ile 6 helikopter müdahale ediyor. İlk 2 gün yangına coğrafi şartlardan dolayı yangına arazöz ve orman yangın söndürme ekipleri ulaşamadı.

Büyük kepçe ve iş makilerinin getirildiği yangın bölgesine ulaşılabilmesi için yollar yapıldı. Yolların yapılmasıyla yangına Alanya, Anamur, Mersin, Kaş, Bucak, Eğirdir, Burdur, Denizli, Karaman, Isparta ve Afyonkarahisar orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler 50 arazöz ve iş makineleriyle müdahale ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber