Toroslarda kenevir operasyonu

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dağlık bölgede düzenlediği operasyonda, 120 bin kök hint keneviri bitkisi ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda, yaklaşık 100 kilo satışa hazır kubar esrar maddesi bulundu.

Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Adana'nın Feke ve Kozan ilçelerinde 6 ayrı dağlık bölgede uyuşturucu madde üretim, kaçakçılık ve ticareti yapıldığı yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine bölgede araştırma yapan ekipler, orta Toros Dağları bölgesindeki ıssız ve ulaşılması zor ormanlık arazilere operasyon gerçekleştirdi.

Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş timleri ile komando timlerinden oluşan 100 asker ve Narkotik köpeklerinin katıldığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 700 bin TL değerinde 120 bin kök hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Ekipler, arazilerde yaptığı aramada satışa hazır yaklaşık 100 kilogram esrar maddesi ele geçirdi.

Operasyonda, S.E, H.T ve S.T. isimli 3 şahıs gözaltına alındı. Şahısların, oluşturdukları havuz sistemi ile kenevirleri damlama sistemi ile suladığı ve kenevir bitkisinin daha çabuk yetiştirilmesi için ilaçlama ve gübreleme yaptığı tespit edildi. Ele geçirilen uyuşturucunun Orta Toros Dağları bölgesinde son yıllarda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler yakılarak imha edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber