Şifalı maden suyu ilgi görüyor

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarında ki maden suyunun şifalı olduğuna inanılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köyün girişindeki Eski Hanlar mevkiinde ve Gümüşhane-Trabzon karayoluna 2 kilometre mesafede bulunan maden suyu yaz aylarında soğuk akarken, kış aylarında da sıcaklığını koruyor. Yanıbaşından akan dereye dökülen maden suyu bölgede kırmızı renkli bir görüntü oluşturuyor.

Köy Muhtarı Barış Akman, çevrede oluşturduğu kırmızı görüntü ve Kaynar durumdaki hali ile maden suyunun dikkat çektiğini belirterek, bölgeye zaman zaman ziyaretçilerin gelip ellerini yüzlerini yıkadıklarını, hatta bidonlara doldurup evlerine götürdüklerini ifade etti.

Evlerine götürdükleri su ile birçok vatandaşın yıkandığını ifade ettiklerini dile getiren Akman, şunları söyledi: "Birçoğu evlerine götürdükleri su ile yıkandıklarını, bu yolla dertlerine şifa bulduklarını söylüyor. Ne kadar doğru bilmiyoruz. Çok eskilerden beri, suyun bazı deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Bu sebeple de köy halkı tarafından bölge şifalı su olarak adlandırılıyor."

Bu yıl içerisinde maden suyunun tahlilinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade eden Akman, "Maden suyundaki magnezyum oranı yüksek çıktı. Ancak magnezyum oranının normalleştirilmesiyle birlikte işletilebilir olduğu ilgili raporlar kanalıyla da onaylandı." dedi.

Öte yandan maden suyunun akıntısının oluşturduğu havzadaki çamurun bir cilt hastalığı olan Egzema'ya da iyi geldiği, çamurun sürülmesinin ardından egzemaların kuruduğu iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber