Gül'ün hastalığı ömür boyu sürecek

Haber Giriş : 03 Eylül 2012 01:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baş dönmesi, mide bulantısı ile birlikte odaklanma sorununa yol açan hastalığa karşı Cumhurbaşkanı bir süre daha Çankaya Köşkü`nde gözlem altında tutulacak. Gül, taburcu olmasına rağmen kronik hastalıklar gibi öbür boyu süreceği belirtilen bu hastalığa karşı her an tetikte olacak. Rahatsızlığın yeniden nüksetmemesi için hayat boyu uzun süreli basınç ve gribal enfeksiyonlara karşı temkinli olması gereken Cumhurbaşkanının 2 ay boyunca yapacağı tüm yurtiçi ve yurtdışı gezileri iptal edildi.

NÜKSETME RİSKİ YÜKSEK

Uzmanlar, bu hastalığın tüm dünyada kabul görmüş tedavi şeklinin ?kortizon' olduğunu söylüyor. Kortizon ile hastalıkta yüzde 98 oranında iyileşme sağlandığını belirtiyor ancak hastalığın basınç ve stres gibi etkenler nedeniyle tekrarlama riski de bulunduğuna işaret ediyor. Cumhurbaşkanı Gül'de de hastalık tekrarladı. Çünkü Gül, 2006′dan bu yana ciddi kulak sağlığı problemi ile karşı karşıya. 2006′da Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül, iç kulağında ortaya çıkan travma nedeniyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde bir operasyon geçirmişti. Tunus gezisinde uçaktaki basınçla iç kulaklarında travma oluşan Gül, döndükten sonra, GATA'ya yatırılmıştı. Ani işitme kaybı yaşadığı belirlenen Gül'e iç kulak operasyonu uygulanmıştı. Gül'e olduğu gibi bu hastalıkla mücadele edenlere doktorlar uçak yasağı getiriyor.

DİYET YAPACAK

Cumhurbaşkanı'nın bir an önce sağlığına kavuşması ve rahatlatılması için yüksek dozda uygulanan kortizon tedavisinin yan etkileri nedeniyle de önlem alınıyor. Yüksek doz kortizon nedeniyle halsiz düşen Cumhurbaşkanı'nı taburcu olduktan sonra Çankaya Köşkü`ndeki dinlenme sürecinde doktorlar, kortizondan kaynaklanabilecek kilo alımının önüne geçilmesi için de tedbir alıyor. Cumhurbaşkanının fazla kilo almaması için yeme içmesine dikkat ediliyor.

Manşet Tv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber