Gürsel Tekin: 5 binden fazla belediyeci soruşturma altında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "5 binin üzerinde belediyede bürokrasi görevi yapan arkadaşımız soruşturmayla karşı karşıya" dedi.

Tekin, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde bu yıl 8. düzenlenen "Kültür ve Sanat Festivali"nde, yargılanmakta olan bin 500 belediye başkanından 100'ünün tutuklu olduğunu idida etti.

160 tanesinin görevden alındığını, onlarcasının ise soruşturmadan geçtiğini savunan Tekin, belediyelere yönelik ağır bir baskı bulunduğunu öne sürdü. Tekin, "5 binin üzerinde belediyede bürokrasi görevi yapan arkadaşımız soruşturmayla karşı karşıya. Biraz araştırma yapan bir arkadaşınız olarak soruyorum. Acaba başka ülkelerde de bu manzaralar yaşanıyor mu diye baktım. İngiltere'de sıfır noktada, Almanya'da sıfır. Yani bırakın tutuklu belediye başkanını hiçbir belediye başkanı soruşturma geçirmiyor. Fransa ve çeşitli Avrupa ülkelerinde hemen hemen yanı başımızdaki Yunanistan'da dahil olmak üzere hiçbir belediye başkanı soruşturma bile geçirmiyor, tutuklanmıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber